L’Ajuntament de Girona presenta el festival musical i cultural “NEU!”

En la 7a edició s'amplia el programa per donar suport al sector musical durant la pandèmia

El NEU!, Festival no internacional de música i altres arts arriba a la seva 7a edició. L’esdeveniment cultural amplia els dies de programació i se celebrarà del 15 al 30 de gener en diferents indrets de la ciutat. Un mes abans, però, el 19 de desembre, soferirà un concert de presentació del festival.

Ahir al matí, el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats, el director del festival NEU!, Xebi Salvatella i l’artista Uma, han presentat el cartell en roda de premsa.

Davant l’actual context de pandèmia l’organització ha decidit celebrar el festival per donar suport al sector cultural. S’aposta doncs per la #culturasegura, adaptant formats i controlant aforaments. Tanmateix, l’organització lamenta no poder programar activitats a sales com La Mirona o el Yeah! indie Club, sales tradicionalment incloses dins el programa des de la seva primera edició.

Presentació del festival NEU!, amb l’artista Uma a l’esquerra (Foto: Ajuntament de Girona)

Quim Ayats ha assegurat que la participació d’artistes locals és del 50% i aquesta participació de km0 és fonamental en els moments que s’estan vivint, com també ho és la participació d’artistes femenines.

El grup revelació d’aquest any és b1n0 que faran la presentació oficial a Girona amb el seu primer disc, l’homònim b1n0, el 23 de gener a l’Auditori. Aquest projecte avantguardista format entre La Bisbal i Barcelona, arriba en format full show, i comptarà amb grans col·laboracions vocals com la de Núria Graham, entre d’altres.

Mantenint la música com l’epicentre de les arts que es presenten, el festival també s’obre a altres disciplines com el cinema, presentant el documental Paco Loco Viva el Noise sobre el polifacètic productor que es va estrenar recentment al Festival de Cinema de Sevilla.