Dimecres, 26 de juny de 2024
És notícia

El festival d’arts escèniques Sabadell Escena torna aquesta tardor

Avatar photo

La segona edició d’aquesta proposta vol impulsar la projecció de companyies professionals i emergents

La segona edició del festival d’arts escèniques Sabadell Escena tindrà lloc del  19 al 22 d‘octubre. Aquesta cita cultural té com a objectiu impulsar la projecció  de companyies professionals i emergents. Les representacions tindran lloc a l’Estruch, Museu d’Art de Sabadell (MAS) i Museu d’Història de Sabadell, i al  Teatre Principal. 

La presentació del festival ha tingut lloc a l’Estruch i ha comptat amb la  presència del regidor de Cultura, Carles de la Rosa, un membre de la  companyia Al Galliner, Albert González, i un representant d’Anacrusa  Produccions, Oriol Sabaté. El regidor ha posat l’accent en “l’aposta que es  fa des de l’organització per barrejar produccions locals i espectacles  exteriors, permetent un gran enriquiment artístic. Volem que Sabadell  Escena esdevingui un espai consolidat i que vagi incorporant millores  després de cada edició”. Albert González ha explicat les claus dels  espectacles que realitzen des de fa 20 anys a la companyia Al Galliner: “es  tracta d’històries que qüestionen i fan sentir incòmode l’espectador.  Plantegem moltes preguntes que potser queden sense resposta”. I per la  seva banda, Sabaté ha agraït “que ens convidin a formar part d’aquest  festival i esperem que tothom gaudeixi de la nostra proposta, en la que  fem reflexionar com la humanitat ha afectat a l’acceleració del canvi  climàtic”

El programa d’aquesta nova edició inclou des de propostes de circ i  espectacles teatrals. Joan Carreras serà l’encarregat d’inaugurar el festival  amb l’obra Història d’un senglar de Gabriel Calderón, a l’Estruch. Una  proposta amb la qual es convida a reflexionar sobre els mecanismes de poder  contemporanis, el desig i el ressentiment, a la vegada que proposa analitzar  els límits de l’ambició humana. Després de l’espectacle inaugural arribarà WIP  amb Sophie Núñez pujada al trapezi de L’Estruch Bar en format de càpsula  de circ. 

El divendres, dia 20, arribarà el torn de la companyia local Anacrusa  Produccions que presentarà l’obra Les dues estacions de Vivaldi. Aquest és  un espectacle que recapacita sobre el canvi climàtic mitjançant l’ús de tres  disciplines interconnectades: música, dansa i paraula. El seu propòsit és  simbolitzar la pèrdua de la primavera i la tardor, i ha estat triada per una  comissió sorgida de la Taula de Teatre entre diverses produccions locals que  s’hi van presentar. 

L’Estruch tornarà a ser l’escenari el dia 21 de les representacions de diferents  companyies de circ: Gregaris, de la companyia Soon i Welcome to my heat de  Jordi kerol. En el primer cas es posa el focus en la relació d’amistat dels dos  acròbates i com busquen l’equilibri entre el gregari i el líder. La segona  proposta convida a viatjar entre els plecs del cervell del protagonista. Una obra  plena d’humor per abordar amb sarcasme i tendresa els afectes de viure en  aquest temps. 

Teatre Principal 

El mateix dia, al Teatre Principal, es podrà gaudir de l’estrena de la que és la  quarta coproducció que fa l’Ajuntament amb una companyia professional de  teatre i que posa en valor el ferm compromís de la ciutat amb la creació  artística. 

Atemptat, de Fèlix Estaire, amb la companyia Al Galliner, que aquesta  temporada celebra el seu 20è aniversari, tornarà amb una història que tracta  la relació entre política i terrorisme, com ja van fer precisament fa 10 anys amb  Els justos, d’Albert Camus, i amb la qual van quedar finalistes del Premi BBVA  de Teatre. 

El dia 22, el Museu d’Art acull els sabadellencs Bruna Feliciano i Josep M.  Roviralta amb Cartes de Mahalta. Una proposta teatral a cavall entre la lectura  dramatitzada i el teatre convencional que treu a la llum algunes de les 500 

cartes que es van escriure Mercè Figueras i Màrius Torres, dos amants  literaris, al Sanatori de Puig d’Olena, a Sant Quirze Safaja, al Moianès, entre  el 1936 i el 1942. 

El Museu d’Història serà l’escenari ideal per a una obra de teatre basada en  el tèxtil. La terrassenca Teresa Sànchez i La Gunter hi presentaran Patrons,  un espectacle sobre modistes i l’adaptació del cos de la dona al model de tota  una època. 

L’últim espectacle del festival entoma la temàtica de l’espectacle inaugural,  situant els límits de l’ambició de poder a un punt de no retorn i es converteix  en tota una declaració d’intencions. L’Estruch acollirà Mercè Arànega que  protagonitza el monòleg Instruccions per fer-se feixista, una denúncia irònica  i a voltes incòmode del feixisme.  

Compra d’entrades 

Per assistir als espectacles s’ha creat un paquet de compra d’entrades que  pot ser per a 4 o per a 5 espectacles del mateix festivals i dos més de  temporada (Fitzroy i El Mar). Les entrades dels espectacles es poden comprar  a les taquilles municipals i al web https://sabadellcultura.koobin.cat/.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Més de 220 persones grans de Sant Joan Despí fan tallers d’activitat física i memòria durant l’estiu

Notícia següent

Blanes garanteix la subscripció de totes les publicacions en català vetades

Notícies relacionades