Es neguen a declarar en el judici després de matar i cremar una dona

Els fets van ocórrer el 2017 a Begues

Imatge dels quatre acusats durant la cinquena sessió del judici el 15 d'octubre de 2021. (Horitzontal)
Els quatre acusats de matar i cremar el cos d’un dona a Begues el 2017 s’han acollit al dret a no declarar a cap de les parts en la cinquena sessió del judici que se celebra a l’Audiència de Barcelona.
Tot i que l’advocat de l’acusació particular ha intentat que es llegissin les dues declaracions en fase sumarial del principal acusat i parella sentimental de la víctima, el jutge ho ha denegat per ser un judici amb jurat popular. Davant la negativa dels acusats a declarar, les parts han elevat a definitives les seves conclusions i el judici es reprendrà dilluns vinent amb l’exposició dels informes finals.

Dels quatre acusats, el principal és l’amant de la víctima que, amb un altre home i una dona, l’haurien fet pujar a un cotxe i l’haurien matat, segons la fiscalia. Els tres acusats s’haurien desplaçat en dos vehicles. L’arma va ser entregada al quart processat, que coneixeria els fets i la va amagar i lliurar a un altre home.

La fiscalia demana al principal acusat 23 anys de presó per assassinat amb l’agreujant de parentiu, deu i vuit anys als seus dos acompanyants, i deu anys més de llibertat vigilada, a més de prohibició d’acostament o comunicació amb la família de la víctima. També els demana tres anys de presó més per tinença il·lícita d’armes. Al quart acusat li demana cinc anys de presó per tinença il·lícita d’armes i encobriment.

A tots quatre els demana una indemnització de 100.000 euros per a la mare de la morta i 60.000 euros a cadascun dels seus germans. El judici amb jurat està previst que duri fins el 20 d’octubre.