El Barcelona Startup Congress preveu multiplicar per cinc els seus assistents

La trobada comptarà amb el xef José Andrés i el CEO de Merlin, Ismael Clemente, entre d'altres

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El Barcelona Startup Congress preveu multiplicar per cinc els participants i arribar als 2.000 assistents en la segona edició de la trobada, que se celebrarà entre el 23 i 24 de març i s’ha hagut de convertir en un esdeveniment en línia a causa de la pandèmia.

“Les coses han canviat del tot”, explica l’impulsor del congrés David Peris-Mencheta en declaracions a Europa Press, i apunta que organitzar un esdeveniment digital és molt diferent a fer-ho amb format físic.

Tot i que les trobades en línia perden la capacitat de ‘networking’ i suposen un repte tecnològic, Peris-Mencheta explica que la part positiva és “que és més fàcil aconseguir registres” perquè aquesta segona edició multiplicarà per cinc els assistents de la primera, que es va celebrar al 2019, i compta amb registres de països com Cuba, els Estats Units i el Japó, entre d’altres.

L’organitzador assegura que aquesta diversitat de procedències “és bona per a la ciutat de Barcelona perquè la reforça com el hub d’empreses emergents al món.

Per aquest any, els organitzadors del congrés centraran l’acció a com les startups poden ajudar a emprendre a sectors com la gastronomia, l’immobiliari o el d’esdeveniments perquè “al final, el joc entre grans i petits ajuda a tenir taules més riques i punts de vista més complets”, explica Peris-Mencheta.

PRIMERES ESPASES

A més de servir com un punt de trobada per a l’ecosistema startup, “la vocació del congrés també és servir de punt de trobada amb les grans corporacions”, explica Peris-Mencheta.

En aquest sentit, l’esdeveniment comptarà amb la participació de primeres espases en les seves indústries com el ‘xef’ José Andrés; el CEO de la socimi Merlin, Ismael Clemente; la directora del festival Canet Rock, Gemma Recoder, o el ‘country growth manager’ de Revolut a Espanya, Ignasi Giralt, entre d’altres.

Clement, màxim responsable de la més cotitzada del sector immobiliari a Espanya, apunta que Merlin “fa molts anys que fa mecenatge de ‘proptech'”, empreses que combinen tecnologia i ‘real estate’.

El directiu apunta que adopten noves tecnologies sempre que compleixin una de les quatre condicions: “Que ajudi a millorar ingressos, a reduir despeses, a augmentar l’experiència dels clients o a millorar la satisfacció dels treballadors”.

AJUDA DE LES NOVES TECNOLOGIES

L’ús de les noves tecnologies com una eina per millorar és una de les claus per la qual les grans empreses col·laboren amb startups.

Recoder apunta que “poden ajudar en moltes coses” en el sector dels esdeveniments en directe, com poder eliminar els pagaments en efectiu o, mentre duri la pandèmia, garantir que hi hagi espais lliures de Covid-19 a partir de tests d’antígens controlats mitjançant aplicacions.

Giralt assenyala una idea semblant i assegura que el primer objectiu de la plataforma de gestió financera és donar-se a conèixer i el segon és “conèixer les noves solucions que hi ha al mercat i veure com s’està innovant al mercat”.

 

“UN MOMENT DOLÇ”

El confinament que va provocar la pandèmia va permetre a les startups basades en solucions digitals incrementar el seu negoci, perquè són “naturals de l’entorn digital”, explica Peris-Mencheta.

L’executiu apunta que aquestes empreses estan “vivint un moment dolç gràcies a la pandèmia” i que aquestes empreses estan molt més fortes que fa un any i mig gràcies al creixent interès per l’economia digital i la digitalització de l’economia.