Denuncien per delicte ecològic la depuradora del Besòs gestionada per AGBAR

Avatar photo

Col·lectius de veïns expliquen que l'abocament a Sant Adrià i Badalona és la gota que ha fet vessar el got

Abocament a la costa entre Sant Adrià i Badalona. Foto: Airenet

El passat dia 10 d’octubre, a 260 metres de la costa de Sant Adrià i Badalona, un vaixell pesquer va detectar un abocament d’aigües fecals i tovalloletes. Davant del succés l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) va explicar que s’havia trencat una canonada submarina que duu els residus fins a més de 2 kilòmetres i mig de la costa i va afegir que l’abocament, en realitat, havia estat prèviament sanejat per la depuradora EDAR Besòs, gestionada per AGBAR.

Aquest dimecres, la Coordinadora Veïnal Metropolitana Airenet que agrupa entitats del Barri de Besòs, Maresme, Diagonal Mar, el Fòrum, el Front Marítim, Sant Adrià i Badalona, juntament amb una desena d’organitzacions més, han interposat una denúncia a la fiscalia de medi ambient i urbanisme i al servei de protecció de la natura (SEPRONA) per delicte ecològic.

Segons asseguren els col·lectius denunciants, aquesta és la gota que ha fet vessar el got en una zona on hi ha molta contaminació i deixadesa de les administracions. “No podem més”, expliquen des de les plataformes tot recordant que a més de la depuradora d’EDAR Besòs, a l’entorn s’hi troba el cinturó de rondes, la incineradora, el dipòsit d’aigües fluvials, METROFANG o el crematori.

Afegeixen que no són les úniques persones preocupades, ja que els mateixos pescadors estan fins al capdamunt. “Aquest estiu, sense anar més lluny, les platges han estat amb bandera vermella molts dies, per culpa de la contaminació de l’aigua”, asseveren des d’Airenet.

Aquest són els motius que els han fet tirar endavant la denuncia. Consideren que pot haver-hi indicis d’actuacions delictives i deixadesa per part de determinades administracions públiques (ajuntaments, consorcis, govern autònom) i autoritats que poguessin infringir normatives ambientals i legislació sobre salut pública, en particular, de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), l’Agència Catalana de l’Aigua i Aigües de Barcelona (AGBAR), pel que fa a l’incident de l’EDAR Besòs.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

PortAventura posposa la reobertura fins el 14 de novembre

Notícia següent

Tractor a l’aigua!

Notícies relacionades