Demanen 6,5 anys de presó pel manifestant d’una festa ‘holi’ contra la Jusapol

Un jove de Badalona és acusat d'haver lesionat un agent dels Mossos d'Esquadra durant les càrregues policials

El cordó de Mossos d’Esquadra a la Via Laietana ple de pintura de colors, el 29 de setembre del 2018. ACN.
El proper 18 de desembre arribarà a judici la causa d’un dels joves detinguts pels aldarulls que va haver a Barcelona el setembre del 2018 en una contraprotesta vers l’associació policial Jusapol. Els manifestants van organitzar una festa holi “per posar color a la foscor del feixisme”, una acció que va acabar amb algunes càrregues policials.
Un dels detinguts mesos després dels fets va ser un jove de Badalona per a qui la Fiscalia demana 6 anys i mig de presó per desordres públics, atemptat a l’autoritat i lesions lleus. Al seu torn, la Generalitat sol·licita una condemna de quatre anys i nou mesos de presó. Fiscalia i acusació particular l’assenyalen com autor de diverses lesions a un Mosso d’Esquadra.
L’acusat, Marcel Vivet, assegura que se l’està acusant “falsament” i considera que rere la causa judicial hi ha “una voluntat de persecució política”. Aquest activista, militant de Guanyem Badalona, relata a l’ACN que va assistir a Barcelona el 29 de setembre del 2018 “tranquil·lament” i sosté que els assistents “només” van llençar pols de colors per celebrar una festa ‘holi’ com a protesta contra la manifestació que estava celebrant Jusapol.

Vivet diu que els Mossos que “en cap moment” es van adreçar als manifestants de l’associació de la policia espanyola, “que reivindicaven l’actuació violenta de l’1-O”, i lamenta que “toqués el rebre” als col·lectius antifeixistes que refusaven la presència de Jusapol. L’acusat defensa que el llançament de pols de colors “era del tot pacífic” i no pretenia entorpir la feina dels Mossos d’Esquadra.

“Però ells van actuar amb una violència totalment injustificada i desproporcionada”, afegeix. A parer de Vivet, els agents antiavalots “pretenien buscar violència en un acte on no n’hi havia, i es van trobar ridiculitzats per una festa de colors que reivindicava l’amor i la vida”. Insisteix que va ser la policia qui va provocar les situacions violentes i qui va “buscar raons” entre els antifeixistes fent detencions temps després dels fets.

En el cas de Vivet, el van detenir quan havien passat cinc mesos de la manifestació de Barcelona. La policia li va comunicar que l’havien identificat en l’anàlisi posterior de les imatges de la protesta com a autor d’una lesió al turmell i al cap d’un agent dels Mossos. Vivet, però, ho nega i remarca que la detenció es va produir dos dies abans de la vaga general del 21-F del 2019 per “ficar la por al cos” dels organitzadors de l’aturada.

A les portes del judici del proper 18 de desembre, l’acusat defensa la seva absolució i rebutja les peticions de condemna de la fiscalia i la Generalitat. Des del ministeri públic demanen una pena de sis anys i mig de presó, 600 euros de multa i 1.560 euros d’indemnització. En el cas de l’acusació particular, sol·liciten quatre anys, nou mesos i un dia de presó; 600 euros de multa i gairebé 1.550 euros d’indemnització.

Vivet recorda que hi ha hagut 19 joves més investigats pels mateixos fets en causes que judicialment s’han tractat per separat. Remarca que alguns activistes ja han estat jutjats i absolts “perquè les acusacions no estaven gens justificades”.

Aquest dilluns a les 19 h, el Grup de Suport a Marcel Vives ha convocat una protesta a la plaça de la Vila de Badalona. A part de fer costat a l’encausat, els manifestants volen “fer pressió” per exigir la seva absolució. “Manifestar-se no pot ser un delicte”, sostenen.
Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Els acusats pels atacs al prostíbul de la Jonquera afronten fins a 24 anys de presó

Notícia següent

Josep M. Vidal: “Amb l’esforç de tothom seguirem endavant”

Notícies relacionades