Comencen les obres dels 105 pisos d’habitatge cooperatiu a Horta-Guinardó

L'Ajuntament de Barcelona cedeix el sòl per a la promoció de La Clota, impulsada per la cooperativa Fem Ciutat

En marxa les obres d’un nou edifici d’habitatge cooperatiu a Barcelona. Concretament, es tracta d’un edifici amb un centenar de pisos al barri de La Clota, al districte d’Horta-Guinardó.

La promoció forma part d’una estratègia de promoció delegada per ampliar el parc públic a través de l’habitatge cooperatiu. És a dir, l’IMHAB cedeix el sòl en dret de superfície a la cooperativa Fem Ciutat per un període de 75 anys en què es mantindrà sempre la titularitat pública del sòl i, per tant, els habitatges no podran acabar al mercat privat. Dels 105 pisos, 94 estan reservats per socis de la cooperativa sol·licitants d’habitatge de protecció oficial. Els 11 restants seran gestionats per l’IMHAB i es destinaran a lloguer públic assequible.

En total es calcula que podran viure-hi unes 250 persones. La cessió, segons l’Ajuntament de Barcelona, s’emmarca en la voluntat municipal de crear habitatge cooperatiu per “ampliar el parc públic, defensar l’habitatge digne i assequible, evitar l’especulació immobiliària, fomentar el cooperativisme i enfortir el teixit social”.

Aquesta promoció a La Clota és la segona de la cooperativa Fem Ciutat en un solar municipal amb titularitat pública permanent. La primera, lliurada el 2018, està situada a la plaça de la Gardunya, al barri del Raval.