Comença el cribratge intensiu contra la Covid-19 a Canovelles i Granollers

Fins aquest dissabte es fa una crida a 20.000 veïnes i veïns de Granollers i Canovelles a fer-se una prova PCR al Teatre Auditori de Can Palots

Aquest dimarts ha començat el nou cribratge massiu contra la Covid-19 a Granollers i Canovelles del Departament de Salut amb la col·laboració dels ajuntaments de tots dos municipis, l’Institut Català de la Salut i el Servei de Vigilància Epidemiològica.

El cribratge, que es farà fins aquest dissabte 5 de desembre al Teatre Auditori de Can Palots (c. Barcelona, 8 de Canovelles), té com a principal objectiu detectar positius asimptomàtics i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària. La població objectiu són prop de 20.000 persones, majors de 14 anys, de l’Àrea Bàsica Granollers Oest que inclou Canovelles i part de Granollers.

La realització de les proves es fa de les 9 h a les 14 h i de les 15 h a les 19 h. Per evitar aglomeracions, s’han assignat dies concrets en funció de diferents zones dels municipis les persones que estan cridades a participar al cribratge han rebut un SMS informatiu. En el cas de la població de Canovelles, es fa una crida al veïnat de Can Gili, el Congost i Terra Alta per fer-se les proves el dimecres 2 de desembre. Les persones que no hi puguin anar el dia assignat, hi podran anar també dissabte.

La prova PCR que es fa és un frotis nasal, menys molest, i la duu a terme un equip extern al propi CAP per tal que aquest continuï amb l’activitat normal. Així, a Can Palots hi ha 6 professionals frotistes, 6-8 professionals administratius, personal de suport, agents cívics i de gestions de cues.

L’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, ha demanat que tota la població cridada a fer-se la prova hi vagi ja que «hem abaixat la corba però ara es tracta d’anar a buscar els positius asimptomàtics. És una feina essencial i l’única manera de fer-ho és així, amb cribratges massius».

La campanya de cribratges massius feta a la zona a l’agost va ser un gran èxit amb una participació de més del 30% i el Departament de Salut considera que les campanyes ja són un èxit quan superen el 15 %.

El Dr. Joan Parellada, director executiu del Sector Sanitari del Vallès Oriental de CatSalut, ha volgut recordar que «ser avui negatiu, no vol dir que puguis ser positiu en 4 dies. Per això, cal mantenir sempre les normes i recomanacions encara que sigui difícil en aquestes dates».

Realització de les proves

La realització de les proves es fa de dimarts a dissabte, de les 9 h a les 14 h i de les 15 h a les 19 h. Per evitar aglomeracions, s’han assignat dies concrets en funció de diferents zones dels municipis amb població assignada al CAP Canovelles:

  • Dimarts 1 de desembre: residents a Barriada Nova (des del carrer de Monturiol al carrer de Sant Jordi i del passeig de la Ribera al carrer de Sant Eudald).
  • Dimecres 2 de desembre: residents als barris de Can Gili, el Congost, urbanització Les Àligues, Bellulla i Terra Alta (de Granollers).
  • Dijous 3 de desembre: residents a Barriada Nova (des del carrer de Sant Jordi al carrer de Santa Madrona i des del passeig de la Ribera al carrer de Barcelona).
  • Divendres 4 de desembre: residents als barris de Joan Miró, zona de Ca la Tona, zona de Can Palots, de l’avinguda de Canovelles, des del carrer Indústria a l’Ajuntament i de l’Ajuntament fins al cementiri.
  • Dissabte 5 de desembre: residents als barris de Can Duran, de Can Cuana, de Sanahuja, de la Serra i de Can Gurgui. I els residents no inclosos anteriorment o que no hagin pogut venir abans.

És important que tothom porti la targeta sanitària per facilitar el tràmit de la realització de la prova. Els resultats es comunicaran a través de SMS, i també es penjaran a la plataforma La Meva Salut.