Cerdanyola del Vallès presenta la primera edició del BoFestival

La primera edició del BoFestival arrencarà dijous 20 d’octubre i s’allargarà fins dissabte 22 i es desenvoluparà als jardins de Ca n’Ortadó i als boscos de la UAB

El BoFestival és una experiència cultural d’arts vives en indrets singulars. Una passejada oberta a tothom on descobrir propostes artístiques contemporànies de música, dansa i circ

L’entrada a totes les activitats que ofereix el BoFestival és lliure, però es recomana contactar amb l’organització per reservar plaça.

Arrenca el BoFestival, una nova proposta cultural que es desenvoluparà durant els dies 20, 21 i 22 d’octubre a Cerdanyola del Vallès. Una iniciativa que es presenta a si mateixa com una experiència cultural d’arts vives en un format itinerant que permet al públic descobrir creacions artístiques contemporànies.

En aquesta edició, el festival compta amb la participació d’artistes que presentaran propostes amb l’objectiu de fomentar encreuaments de llenguatges artístics i provocar petites contaminacions artístiques entre diferents disciplines. La idea és que públic i artista es fusionin en un mateix espai on arrelar la creativitat i fer accessible la creació contemporània de proximitat i qualitat.

 

Una proposta singular i de proximitat que porta l’art a la natura i l’acosta al públic

El tret de sortida del BoFestival és dijous 20 d’octubre a les 20:30 h amb una versió concert de l’espectacle A Vore al jardí de Ca n’Ortadó. Un espectacle, guanyador del premi Butxaca a Millor espectacle de dansa 2018, que confronta i integra llenguatges aparentment distanciats com la música electrònica i dansa contemporània amb jotes i instruments tradicionals.

El dissabte 22, de 10:30 a 14:30 h, el públic està convidat a fer una passejada creativa dins els boscos de la Universitat Autònoma de Barcelona acompanyada per Magí Serra on trobarà accions culturals de dansa, música i circ de reconeguts artistes de l’escena catalana com a Joan Català, Laia Santanach, Adrià Vega i Marina Pravkina, Sibyla Riegle i Santi Careta i Quim Girón i Moon Ribas. Algunes de les peces que presentaran han estat creades per l’espai on es desenvoluparan i d’altres tenen un recorregut contrastat. Finalitzaran aquesta passejada amb un vermut popular, per la qual cosa es requereix reserva prèvia.

A més de les experiències artístiques, el BoFestival proposa el divendres 21 d’octubre trobades de pensament amb col·laboradores de la UAB al voltant de la creació contemporània, la natura i la sostenibilitat, així com l’acció social des d’una mirada creativa crítica, transversal i inclusiva.

Un festival sostenible que es fusiona amb el medi

El Festival, que col·labora amb l’Ajuntament de Cerdanyola i la UAB, vol esdevenir una trobada amb el públic tot presentant una experiència artística singular i propera. Des de l’organització s’espera que el festival tingui una bona acollida per part del públic, ja que ofereix una gran qualitat artística que suma activitats culturals originals a l’oferta del Vallès.