Dimarts, 22 d'abril de 2025
És notícia

Castelldefels posa en marxa el procés per a l’elaboració del PAM

Avatar photo
El Pla d’Actuació Municipal (PAM) és el principal document estratègic del govern municipal que marca les prioritats polítiques i les principals actuacions a impulsar durant el mandat

L’Ajuntament de Castelldefels ha posat en marxa el procés participatiu per a l’elaboració del Pla d’Actuació Municipal (PAM) 2023 – 2027. Es tracta d’una iniciativa oberta a tota la ciutadania, que pot fer arribar les seves aportacions a través de diversos canals, amb trobades als barris (del 16 al 27 de març); una trobada participativa per a ciutadania i entitats (18 de març a les 18.30 hores al Castell, amb inscripció prèvia ENLLAÇ), a les urnes ubicades a l’OAC (Edifici de la República) i a la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado, del 18 de març al 18 d’abril, en el seu horari habitual;  i a través de la Plataforma Digital Participa 311 (ENLLAÇ).

El procés participatiu ha de permetre a l’Ajuntament millorar el document de bases del PAM gràcies a la implicació de la ciutadania i el teixit associatiu, amb les seves visions i idees aportades durant tot aquest procés.

La resta d’objectius del procés que ara es troba en marxa són informar a la ciutadania sobre les bases estratègiques del PAM que s’impulsaran al llarg del mandat; obtenir aportacions ciutadanes que serveixin per a enriquir el document de bases presentat; avançar en l’impuls de dinàmiques participatives associades als grans projectes i prioritats de ciutat.

Les propostes d’actuacions presentades per la ciutadania han de complir els requisits de cercar l’interès col·lectiu dels veïns i veïnes; basar-se en els principis de respecte, igualtat i equitat; i adequar-se al marc normatiu vigent.

Hi pot participar la ciutadania en general i el teixit associatiu (entitats i societat civil que poden fer aportacions des de col·lectius o temàtiques diverses).

El PAM 2023 – 2027 es troba ara en una fase d’informació, deliberació i propostes.

Les trobades als barris (amb carpes informatives) són les següents:

  • Platja (Espai del Mar) – 16 de març, de 11 a 13 hores
  • Can Bou (Avinguda Ciutat de Màlaga amb carrer Sevilla) – 19 de març, de 17 a 19 hores
  • Muntanyeta (Mercè Rodoreda amb Josep Tarradellas) – 20 de març, de 17 a 19 hores
  • Canyars (carrer Església amb Ramón Otero Pedrayo) – 21 de març, de 17 a 19 hores
  • Plaça Església amb avinguda Santa Maria – 22 de març, de 17 a 19 hores
  • Platja (Plaça de les Palmeres) – 25 de març, de 11 a 13 hores
  • Plaça Església amb avinguda Santa Maria – 26 de març, de 11 a 13 hores
  • Mercat Setmanal (Minideixalleria Rambla Blas Infante) – 27 de març, de 11 a 13 hores

Les propostes ciutadanes que arribin a través de tots els canals mencionats anteriorment hauran de passar per un període de processament, que consisteix en l’anàlisi de la viabilitat de les propostes, l’elaboració de la memòria final de les aportacions del procés participatiu, i la nova versió del PAM.

El PAM, un document essencial

Recordem que el PAM és el principal document estratègic del govern municipal que marca les prioritats polítiques i les principals actuacions a impulsar durant el mandat.

L’elaboració del PAM parteix de l’Acord de Govern o dels programes amb les propostes electorals dels partits que componen l’Equip de govern. Aquest document es treballa en una primera fase políticament, per acabar de definir els Eixos i els Objectius estratègics del PAM.

En una segona fase, es defineixen els objectius i accions tècniques amb les persones referents dels diferents àmbits municipals que es deriven d’aquest eix i objectius.

Una vegada tancat el procés participatiu s’elabora el document definitiu que s’aprova per Ple i posteriorment es comunica a la ciutadania. Finalment, aprovat el PAM, s’incorpora a la web municipal i s’actualitza la informació del nivell de consecució de cada objectiu de cara fer el retiment de comptes a la ciutadania.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

JUSTmercat reunirà el diumenge 15 iniciatives locals a Terrassa

Notícia següent

Dos Déus Origins Reserva Negre de Priorat Lab, millor vermut del 2024

Notícies relacionades