Barcelona fa visible la seva oferta de lleure a infants i joves

La campanya inclourà informació específica per a infants i joves refugiats d’Ucraïna

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha reunit en un únic portal totes les activitats d’estiu per a infants i joves en el marc de la campanya ‘100×100 estiu’, que vol fer visible tota l’oferta municipal de lleure per a aquest col·lectiu. El regidor d’Infància, Joventut, Persones Grans i Persones amb Discapacitat, Joan Ramon Riera, ha destacat que “com ja és tradicional, l’estiu s’omple d’activitats a equipaments i espais ciutadans per a infants i joves, amb un pressupost que torna a créixer i una oferta que supera de llarg a les tres-centes vint mil places”. “Una campanya a gust de tothom, variada, inclusiva i per a tothom”, ha afegit. El regidor ha subratllat: “Enguany, com no podria ser d’altra manera, garantim una oferta d’activitats i places per a aquells nois i noies refugiats per la Guerra d’Ucraïna”.

En total, el web recull l’activitat estival d’un total de 37 equipaments oberts a l’agost (entre biblioteques, centres cívics i patis escolars), amb 323.000 places i set milions d’euros en activitats i ajuts econòmics. El web, https://www.barcelona.cat/100x100estiu/ca, reuneix tota la informació de la campanya de vacances d’estiu per a infants, adolescents i joves, que és equitativa, inclusiva i variada, amb una programació extraordinària d’activitats i d’equipaments oberts.

Enguany, la campanya ‘100×100 estiu’ també inclourà informació específica per a infants i joves refugiats d’Ucraïna, fugits de la guerra. Aquest espai està promogut per la Direcció de Serveis d’Immigració i Refugi.

Una campanya nascuda en pandèmia

La crisi sanitària ocasionada per la Covid-19 va comportar, l’any 2020, el tancament de centres educatius durant mesos i una situació de confinament sense precedents que va afectar també al desenvolupament de les activitats de lleure per a infants, adolescents i joves de la ciutat. És en aquell context que l’Ajuntament de Barcelona va promoure la campanya ‘100% Estiu’, un pla extraordinari per donar resposta a les necessitats del moment. Durant l’any 2021, malgrat que la situació a poc a poc va anar millorant, també hi va haver moltes afectacions a nivell escolar i es va considerar pertinent mantenir la campanya.

Enguany, quan es comença a conviure amb la covid-19 sense les importants afectacions sanitàries, socials i acadèmiques d’anys precedents, i atenent a l’èxit de les dues campanyes precedents, s’ha optat per mantenir la campanya, ja que si bé la situació d’emergència sanitària afortunadament comença a quedar lluny en el temps, els seus efectes econòmics i socials són encara ben presents, especialment en certes zones de la ciutat.

Així, i per tercer any consecutiu, la campanya ‘100% Estiu’ es reprèn per dotar l’estiu d’una gran oferta d’activitats per a infants, adolescents i joves, amb l’objectiu d’afavorir el seu benestar físic i emocional, per promoure les seves oportunitats de socialització, i també per facilitar la conciliació de les famílies.

Millorar el benestar d’infants, adolescents i joves

La campanya ‘100×100 estiu’ 2022 vol garantir el dret dels infants al joc, al lleure, a la participació cultural i artística i a la pràctica esportiva incloent-hi, de manera molt especial, les persones amb discapacitat. La campanya també vol promoure la igualtat d’oportunitats en l’accés al lleure entre els infants, adolescents i joves dels territoris més desafavorits de la ciutat procurant reduir les desigualtats d’oportunitats agreujades per la crisi de la covid-19, i recuperar l’activitat física i esportiva i millorar la salut física i l’estat de forma dels infants, adolescents i joves, que pot haver empitjorat pels efectes de la malaltia o per la inactivitat pròpia dels períodes de confinament escolar o individual.

La campanya també busca afavorir la recuperació i millorar la salut emocional dels infants, adolescents i joves, que es pot haver vist afectada al llarg dels darrers dos anys, el dol, l’estrès i la por, la pèrdua de vincles i l’aïllament social. Igualment, vol millorar els aprenentatges competencials perduts al llarg dels períodes de confinament escolar i amortir el possible impacte negatiu de l’epidèmia sobre les desigualtats educatives, entre altres.