Benet Casablancas presenta el llibre “El humor en la música” a Sabadell

L’obra serà objecte d’anàlisi i debat el 14 de febrer al Teatre Principal de Sabadell

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El cicle literari i musical que protagonitza el músic Benet Casablancas i Domingo continua amb la presentació del llibre El humor en la música. Broma, parodia e ironía (Galaxia Gutenberg, 2014; reed. 2022). L’obra serà objecte d’anàlisi i debat el dimarts vinent, 14 de febrer, a les 19 h, al saló del Teatre Principal de Sabadell.

 

En aquest assaig, una primera versió del qual fou publicat inicialment per l’editorial alemanya Reichenberger (Kassel i Berlin, 2000), el músic sabadellenc examina els diferents registres de la comicitat musical, des dels aspectes més lúdics i catàrtics a la dimensió més espiritual i elevada que representen l’expressió tragico-còmica i la ironia.

 

Totes aquestes qüestions seran il·lustrades amb la discussió detallada d’una gran varietat d’exemples de diferents etapes històriques de la música, des del barroc fins al segle XX, traçant, a la vegada, paral·lelismes amb altres disciplines artístiques, com la literatura, el cinema o la pintura.

 

El cicle finalitza el 14 de març

L’acte forma part del cicle dedicat al compositor i musicòleg Benet Casablancas i Domingo, un dels músics més destacats del panorama nacional, estatal i internacional. L’Ajuntament de Sabadell i Joventuts Musicals de Sabadell han organitzat aquest cicle en el marc del programa Sabadell Capital de la Cultura Catalana 2024.

 

El cicle finalitzarà el 14 de març. En aquest cas no es tracta d’una obra de Benet Casablancas, sinó d’un volum que ens acosta al compositor i a la seva obra, i que aplega diferents estudis, articles, entrevistes i testimonis signats per diferents autors.

 

La música de Benet Casablancas. Arquitecturas de la emoción (Galaxia Gutenberg, 2017) dibuixa un retrat de la personalitat i visió artística del compositor, destacant la seva figura de músic “humanista”, amb motivacions multidisciplinàries, des de la tasca creativa fins a la pedagògica, passant pel seus interessos en la investigació musical.

 

El pianista sabadellenc David Casanova clourà l’acte amb la interpretació de dues obres de l’autor: Memorial Arraona i Impromptu.