Unes 200 persones es concentren a Barcelona contra l’agressió a una parella LGTBI a Nou Barris

L'acció ha estat convocada per Nou Barris LGTBI

L'acció ha estat convocada per Nou Barris LGTBI. CEDIDA

Unes 200 persones –segons els organitzadors– s’han concentrat des de les 20.00 hores a Nou Barris per mostrar el seu rebuig a l’agressió de la qual va ser víctima una parella LGTBI el dissabte al districte barceloní.

L’acció ha estat convocada per Nou Barris LGTBI per demanar “polítiques reals” enfront de la LGTBIfòbia, després que aquest dissabte un home increpés i ataqués una dona trans i un home gai amb una barra de ferro, ha explicat l’entitat en un tuit recollit per Europa Press.

En un manifest, els organitzadors de la protesta han criticat que les agressions contra persones LGTBI no són “un fet aïllat”: aquest any, l’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH) ja ha registrat al voltant d’un centenar d’atacs d’aquest tipus a Catalunya, han destacat.

“No val que només el 28J [Dia de l’Orgull] i el 17M [Dia contra la LGTBIfobia] es pengi la bandera de l’arc de Sant Martí a les façanes dels edificis públics”, per la qual cosa han demanat actuar contra organitzacions i partits que promoguin discursos d’odi contra aquests col·lectius.

També han exigit garantir els drets de les persones transexuals: “Volem que a la sanitat les persones trans no hagin de sofrir encara més violència”.

“Volem poder caminar pel carrer tranquil·les. Volem viure!”, resa el manifest de la protesta, a la qual també han acudit entitats com Crida LGBTI i l’OCH.

El Homrani i OCH
En un tuit recollit per Europa Press, el conseller de Treball, Assumptes Socials i Famílies, Chakir El Homrani, ha donat suport a la reivindicació: “La LGTBIfobia no té espai als nostres pobles, barris i ciutats. Avui la gent de Nou Barris surt a defensar-se de l’odi i la intolerància”.

L’OCH ha mostrat el seu “suport absolut” a l’acte i ha demanat a les administracions que s’impliquin en un règim sancionador que impedeixi aquest tipus d’atacs, en un tuit recollit per Europa Press.