Un detingut per enganyar i coaccionar noies menors per aconseguir fotos i vídeos sexuals

Les víctimes eren joves de 16 anys residents a Barcelona, Sevilla i Màlaga, i havien de despullar-se per videotrucada

La Guàrdia Civil ha detingut un home i n’ha investigat tres més a Tenerife per un delicte d’abusos sexuals a menors. Estan acusats d’enganyar i coaccionar noies menors d’edat a través de les xarxes socials per aconseguir fotos i vídeos de contingut sexual. L’arrestat es posava en contacte amb les joves i els hi feia creure que havia ‘hackejat’ els seus telèfons mòbils i que tenia accés al seu contingut.

Amenaçava les noies de difondre les fotografies o d’enviar-les a familiars si no accedien a realitzar videotrucades durant les quals es despullessin. Les víctimes eren joves de 16 anys residents a Barcelona, Sevilla i Màlaga, i la Guàrdia Civil va posar en marxa la ‘Operació Depredador’ per mirar d’enxampar aquest delinqüent sexual.

Els investigadors van localitzar el detingut i els tres investigats a l’illa de Tenerife, va corroborar que els acusats mantenien una relació laboral entre ells i que es dedicaven a realitzar apostes esportives a través de diferents plataformes d’internet. Per fer-ho, adquirien nombroses targetes SIM de prepagament per poder vincular-les als diferents comptes d’usuari de les cases virtuals d’apostes.

Un cop adquirien les targetes telefòniques, el detingut les rebia i custodiava, i també les utilitzava per cometre els abusos a les menors, essent coneixedor que les targetes estaven registrades a nom d’altres persones. En l’operació hi han participat agents de la Guàrdia Civil de Marbella i Tenerife, i dels Mossos d’Esquadra de Barcelona.