Sanitat confirma una menor incidència en la gent gran vacunada de les residències

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, ha informat que s’està observant una menor incidència de covid-19 dels majors de 65 anys en residències, ja vacunats contra el coronavirus, que en el mateix col·lectiu de la població general.

“Anem confirmant que la incidència en majors de 65 anys que viuen en residències és menor que la incidència en majors de 65 que no ho estan. Això és important perquè fins la setmana passada no s’havia observat des de l’inici de la pandèmia”, ha comentat l’epidemiòleg del Ministeri de Sanitat en roda de premsa aquest dilluns.

En aquest context, Simó ha reivindicat que les “poquetes informacions” robustes amb què compten a hores d’ara les autoritats sanitàries “indiquen que seria una vacuna molt efectiva”.

“La velocitat amb què ha baixat la incidència des de la segona setmana de l’inici de la vacunació és molt més ràpida en residents que en altres grups i més que aquelles persones de 65 anys que no viuen en residències. Això dóna suport a la tesi, indirectament, que les vacunes estan tenint efecte”, ha argumentat.