Salut es planteja el confinament perimetral

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

L’estat d’alarma no permet en les seves especificacions el confinament de la població ni per dues setmanes ni durant el cap de setmana. El ministre Salvador Illa ha deixat clar aquests límits i Salut, que estudiava aquestes mesures per frenar el creixement disparat “crític i insostenible”, no veu clar prendre aquesta opció que podria ser tombada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Els diferents esborranys que se succeeixen en les últimes 48 hores recullen tota mena de limitacions, llevat d’aquella.

El tancament perimetral, a nivell municipal o de regió o de tot el territori català, que impedeix els trasllats fora del perímetre marcat, sembla una de les opcions segures a partir de divendres.

Aquesta decisió redueix la mobilitat dràsticament, vist el poc que s’ha aconseguit amb les recomanacions de sol sortir l’imprescindible comunicades fa dues setmanes.

La dimensió del perímetre podria ser diferent en segons quines zones, tenint en compte ara les ciutats amb contagis més desbocats o en major progressió. O es podria optar per igualar per a tothom.

Les xifres a tot el territori estan molt per sobre de les taxes acumulades que indiquen un risc extrem, excepte en les comarques menys habitades, com el Pallars Jussà, l’Alta Ribagorça i la Terra Alta.

Les altres comarques superen amb escreix el límit de 250 casos per 100.000 habitants en els últims 14 dies.