Salut comença a vacunar contra la covid-19 els cossos de seguretat i emergències

Sàmper i Vergés visiten un punt de vacunació de Mossos d'Esquadra a Barcelona

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Una agent dels Mossos d'Esquadra rep la vacuna d'AstraZeneca. CEDIDA

El Departament de Salut ha començat a vacunar aquest dimecres contra la covid-19 els cossos de seguretat i emergències de Catalunya, inclosos en els col·lectius essencials. Han rebut dosis de la vacuna d’AstraZeneca. El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, i la de Salut, Alba Vergés, han visitat la comissaria de Les Corts, un dels 12 punts de vacunació dels Mossos. Sàmper ha destacat que era una reivindicació d’Interior el fet d’incloure aquests col·lectius com a prioritaris. “Amb aquest reconeixement el que fem és tenir molt clar que és un servei essencial que té contacte directe amb les persones. També estem protegint les persones que reben els seus serveis”, ha dit.

Sàmper ha agraït a Vergés la seva col·laboració per prioritzar personal d’emergències i seguretat en la vacunació. A més dels Mossos, també es vacunen des d’aquest dimecres policies locals, Bombers i personal de Protecció Civil.

La consellera de Salut ha destacat que l’estratègia de vacunació es va desenvolupant conforme arriben vacunes. “Comencem i anem desplegant, i això no pararà”, ha dit Vergés, que ha assegurat que ningú no ha de patir per no vacunar-se el primer dia.