Restauradors de Barcelona demanaran mesures cautelars contra l’horari de tancament

Imatge de la terrassa d'un bar a Barcelona. EUROPA PRESS

El Gremi de Restauració de Barcelona demanarà mesures cautelars contra la restricció d’horaris en bars i restaurants després de les mesures sanitàries entorn a l’oci que ha aprovat el Ministeri de Sanitat aquest divendres.

En un comunicat, el Gremi ha criticat que el ministre de Sanitat, Salvador Illa, “insisteixi a escurçar l’horari de funcionament de la restauració després que la justícia hagi dictaminat que avançar o escurçar l’horari de tancament no comporta una major o menor transmissió”.

És per això que ha manifestat que “demanaran mesures cautelars contra la resolució que dicti la Generalitat de Catalunya si inclou aquesta restricció horària”.

A més, ha titllat d'”absurd” l’avançament de l’horari del tancament de bars i restaurants, ja que a partir de les 00.01 hores es prohibirà l’entrada de nous clients, però el que entri a les 23:59 hores podrà gaudir de la consumició fins a les 1:00 hores, ha precisat.

Sobre la prohibició de fumar al carrer, ha afirmat que la mesura no els afectarà, ja que assegura que ja respecten la distància d’un metre i mitjà entre taules, encara que l’ha criticat perquè “no existeix evidència científica que relacioni el consum del tabac amb el nombre de contagis”.