Pfizer assegura que serà necessària una tercera dosi de la vacuna

El conseller delegat de la farmacèutica Pfizer, Albert Bourla, va assegurar que «probablement» sigui necessària una tercera dosi de reforç de la vacuna contra la covid-19 dins dels 12 mesos després d’haver estat completament vacunat, perquè la immunització sigui completa.

«És extremadament important suprimir el grup de persones que poden ser susceptibles a virus», va dir Bourla al canal de televisió CNBC en unes declaracions difoses aquest dijous.

L’executiu també va indicar que aquestes dosis seran una eina important per lluitar contra les variants de la covid que han demostrat ser més contagioses.

Fins al moment, es desconeix durant quant temps protegeixen les vacunes contra la covid-19, donat el curt recorregut d’aquest producte.

Pfizer va informar recentment que la seva vacuna contra la covid-19 tenia més d’un 91% d’efectivitat contra el virus i més d’un 95% contra els símptomes severs de la malaltia i que aquesta protecció es mantenia almenys durant sis mesos després d’haver rebut la primera dosi.

Així mateix, les persones que reben la vacuna contra la covid-19 de Moderna, la composició és similar a la de Pfizer, segueixen mostrant alts nivells d’anticossos sis mesos després de la segona dosi, segons un estudi publicat a la revista científica The New England Journal of Medicine, a principis de mes.

L’estudi divulgat per Pfizer va mostrar que la seva vacuna sembla funcionar de manera similar contra la variant de virus majoritària a Sud-àfrica, un dels països on es va provar el producte.

La farmacèutica Pfizer va anunciar el 26 de febrer que estudiaria la possibilitat d’injectar una tercera dosi a les persones vacunades per intentar reforçar la protecció davant les variants més agressives de l’coronavirus.

Bourla va assegurar llavors que amb aquesta tercera dosi es podria reforçar la resposta dels anticossos entre 10 i 20 vegades i ha subratllat que a l’igual que la gent es vacuna anualment contra la grip, ho haurà de fer contra la covid-19 per estar protegit.

Aquest nou estudi es dirigeix ​​a dos grups d’edat, les persones d’entre 65 i 85 anys i les compreses entre 18 i 55 i seran elegides de el grup que ja va participar en els primers assajos duts a terme per la farmacèutica Pfizer en cooperació amb BioNTech.

La Universitat d’Oxford ha iniciat un nou estudi clínic per determinar si es poden combinar dosi de les vacunes i obtenir una resposta immunològica adequada amb dues dosis independentment de fabricant.

Els investigadors ja compta amb la participació de la vacuna d’AstraZeneca, Pfizer, Moderna i de la candidata de la nord-americana Novavax.