Mor l’infermer que ajudava als pacients de Covid a acomiadar-se dels familiars

El conseller de Salut de la Junta d'Andalusia, Jesus Aguirre, va afirmar que Massimo Colombi "possiblement ha mort a conseqüència del coronavirus".

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Massimo Colombi, un infermer que treballava a l’Hospital Regional de Màlaga des del 2011, ha mort als 50 anys. Colombi es va donar a conèixer per ajudar i permetre als pacients de la Covid-19 comunicar-se i acomiadar-se dels seus éssers estimats.

Junt amb altres companys van impulsar el projecte “El dret a dir adéu” amb el que van aconseguir repercussió mediàtica i enviar tot el suport als seus companys sanitaris d’arreu del país.

Segons ha explicat UGT, sindicat del qual era delegat, Colombi va morir aquest diumenge a casa seva de forma sobtada. “Gràcies a ell moltes persones han pogut estar en aquells moments (de la primera onada) amb la seva família”, explica un company i amic a la agència Europa Press. El conseller de Salut de la Junta d’Andalusia, Jesus Aguirre, va afirmar que Massimo Colombi “possiblement ha mort a conseqüència del coronavirus”.

Les accions de l’infermer van tenir tanta repercussió que el president del Govern, Pedro Sanchez, s’ha volgut acomiadar d’ell a través d’un tweet on ha escrit: “Una abraçada per a la família i companys de l’Hospital Regional de Màlaga on treballava. Avui perdem un infermer, però sobretot a una gran persona que va destacar per la seva generositat, humanitat i afecte cap als pacients”.

A aquest comiat també s’ha afegit el ministre de Sanitat, Salvador Illa, i l’Hospital Regional de Màlaga que han mostrat el seu afecte per Massimo Colombi i el treball que va desenvolupar i han expressat les seves condolences a la família. A més, l’equip de l’UCI de l’Hospital Regional de Màlaga i la Direcció del centre li han rendit un homenatge guardant un minut de silenci per la seva memòria.