Metro, Ferrocarrils i TRAM funcionaran ininterrompudament durant les Festes de la Mercè

Rodalies tindrà l'horari d'un festiu mentre que els Regionals els d'una jornada laborable

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El metro, els Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) i el TRAM funcionaran ininterrompudament de dijous a diumenge amb motiu de les Festes de la Mercè, segons han informat els operadors i l’Autoritat del Transport Metropolità. Així, TMB donarà servei de metro durant 91 hores seguides, des de les cinc de la matinada del dijous 23 de setembre fins a les dotze de la nit del diumenge, a més de reforçar les freqüències a partir de les deu de la nit, en especial a la línia 4.

FGC, per la seva banda, reforçarà les línies urbanes L6, L7, L8 i L12 les nits de dijous a dissabte amb un tren cada 20 minuts. D’altra banda, Rodalies oferirà el mateix servei que un dia festiu el divendres 24 mentre que els Regionals adoptaran l’horari d’un dia feiner.

Pel que fa el servei de bus de TMB, es reforçarà la línia 150 (Plaça Espanya-Castell de Montjuïc) amb vehicles addicionals els dies 25 i 26 de deu del matí a vuit del vespre i s’habilitarà un servei especial entre l’estadi i Plaça Espanya, que funcionarà els dies 23, 24 i 25 entre nou del vespre i dos quarts de dues de la matinada, i el dia 26 de setembre entre nou del vespre i onze de la nit.

Per als concerts que tindran lloc els dies 23, 24 i 25 a al Fòrum es recomana utilitzar la línia 4 de metro i l’estació El Maresme / Fòrum (la xarxa funcionarà amb servei ininterromput aquests dies) i les línies regulars de bus de TMB H16, V31, V33, 7 i 136.

D’altra banda, al TRAM també s’oferirà un servei ininterromput a les línies T2, T3, T4 i T5 de les cinc de la matinada del dijous 23 fins a les dotze de la nit del diumenge. Entre les dues i les cinc de la matinada, la freqüència de pas de la línia T4 serà de 20 minuts, i la de la línia T5, de 30 minuts al Trambesòs. Al Trambaix, la freqüència serà de 15 minuts al tronc comú. Les línies T1 i T6 realitzaran el servei en el seu horari habitual.

El Nitbus, el bus nocturn metropolità de l’AMB, que dona servei a Barcelona i altres 17 municipis de la metròpolis, incrementarà el nombre de vehicles per atendre aquells punts i franges horàries de la nit on hi pugui haver aglomeracions o necessitats específiques de transport.

L’ATM i els operadors han recomanat l’ús del transport públic com a millor opció per desplaçar-se per Barcelona i la seva àrea metropolitana durant les Feses de la Mercè. A més, subratllen que “en cap pas” les instal·lacions de la xarxa de transport públic són un espai de festa ni celebració” i recorden l’obligatorietat de portar mascareta.