Malestar de les Bomberes de Barcelona per les polítiques feministes de la Generalitat

Reivindiquen que hi ha altres temes d'igualtat més necessaris com els relacionats a la maternitat

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Un grup de bomberes de Barcelona ha expressat la seva oposició a establir quotes per a dones per accedir al cos perquè ha considerat que les discriminen i les infravaloren. “Com si no poguéssim passar l’oposició per nosaltres mateixes, havent-nos de justificar sempre que som aptes”, han afirmat en un comunicat emès després d’una reunió amb la direcció i altres estaments el gener passat. Han defensat també que un procés amb quotes no és necessari perquè “forma natural” està canviant la proporció i cada cop hi ha més dones. En canvi, reivindiquen que hi ha altres temes de d’igualtat al que creuen que sí s’hi ha de donar més impuls, com la maternitat, la lactància o els equipaments als parcs.

I és que aquest grup ha assegurat que és “absurd” potenciar que entrin dones al cos si aquest no età preparat per rebre-les.

Per a aquest col·lectiu, la forma de solucionar la “minoria” de dones que es presenten al cos passa per fer més visible la figura de la dona dins del cos, impulsant la imatge del treball en equip, amb homes i dones.

Per últim, apunten que potser els sindicats o tots els membres del cos de Bombers de Barcelona podrien fer “més soroll” per evitar que les quotes arribin al cos barceloní.

Els Bombers de la Generalitat van obrir fa poc la primera convocatòria amb una reserva del 40% per a dones.