L’OMS demana a Europa que intensifiqui les mesures contra la Covid-19

El director regional de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) a Europa, Hans Henri P. Kluge, ha demanat als països europeus que intensifiquin les mesures de prevenció contra el coronavirus a causa de les “elevades” taxes de transmissió que s’estan registrant actualment.

Europa va notificar més de 26 milions de contagis i més de 580.000 morts el 2020. Unes xifres que continuen augmentant el 2021 i que fan que més de 280 milions de persones visquin a països que han aprovat un confinament total o que implantaran mesures més restrictives.

“La transmissió a tota la regió europea s’ha mantingut amb taxes d’infecció molt elevades”, ha dit Kluge per advertir que ara com ara no es pot determinar l’impacte que han tingut les festes de Nadal en la incidència de contagis de la covid-19.

Així mateix, el dirigent europeu ha recordat que han començat a aparèixer més variants del coronavirus, com per exemple la britànica. Un fet que genera “preocupació” perquè, tot i que no s’ha vist que produeixi un canvi significatiu en la gravetat de la malaltia, sí que és més transmissible.

Per això, Kluge ha instat els països a augmentar les mesures per frenar la propagació de la nova variant, i de les que puguin aparèixer, perquè, en cas contrari, provocarà un impacte en els serveis sanitaris que ja estan “estressats i saturats”.