L’espai annex a l’Hospital de Bellvitge tindrà finalment 64 llits per a malalts de Covid-19

Es preveien 112 places però el centre ha redimensionat el projecte inicial

L’espai polivalent que s’està construint al costat de l’Hospital de Bellvitge tindrà 64 llits per a malalts de covid-19. La xifra redueix les 112 places que inicialment va anunciar el Departament de Salut, un cop els responsables del centre han redimensionat el projecte, segons apunten fonts de l’hospital a l’ACN.

L’espai també acollirà les Urgències per covid-19 i es preveu que funcioni a principis del 2021. Situat davant l’antiga Escola d’Infermeria, aquest annex tindrà quatre plantes i una superfície total de 4.500 m2. La planta baixa i la primera es destinaran a l’atenció i el seguiment de les urgències respiratòries i de pacients amb sospita de coronavirus, mentre que les plantes 2 i 3 acolliran 24 i 32 llits, respectivament.

El projecte també inclou un pont de connexió que comunicarà aquest annex amb la resta d’edificis de l’hospital, per tal de facilitar el trasllat dels pacients i la mobilitat dels professionals.

Aquest nou espai és un dels cinc nous edificis que el Servei Català de la Salut ha impulsat en temps rècord a diversos hospitals per millorar la resposta a la pandèmia. Un cop passi la crisi sanitària actual, la previsió és consolidar l’annex com un espai més de l’Hospital de Bellvitge.

Durant la primera onada de la pandèmia -març i abril- el centre va arribar a tenir ingressats al mateix temps fins a 542 malalts de covid-19 i fins a 186 pacients en llits de crítics i semicrítics. Actualment, es troba a l’entorn dels 70 pacients ingressats amb aquesta malaltia.

A causa del constant increment de casos, l’hospital ha restringit temporalment l’entrada de visites i acompanyants per garantir la seguretat de pacients, familiars i professionals, alhora que ha reforçat el protocol de canals alternatius d’informació als familiars.