L’escriptor, Santi Montagud, presenta el llibre “Granollers, amunt i avall”

Una mirada gràfica i visual a la ciutat del segle XXI

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Coincidint amb la diada de Sant Jordi i seguint amb la normativa de restriccions per la Covid-19 s’ha presentat al Museu de Granollers el llibre Granollers, amunt i avall que esdevé regal institucional i que es pot comprar a les llibreries de la ciutat. El llibre ha estat editat per l’Editorial Alpina i l’Ajuntament de Granollers.

Granollers s’explica amb textos de Santi Montagud, i amb fotografies de Pere Cornellas, Enric Bartel, Arian Botey, Griselda Escrigas, Jordi Ribó, Pep Botey, Roc Pont, Toni Torrillas i Xavier Solanas. Imatges que ens conviden a passejar per la ciutat del segle XXI mostrant els seus valors i la seva identitat, les seves tradicions i la seva projecció al futur.

A través de les paraules de Santi Montagud coneixem Granollers fent un passeig per la ciutat de la mà de la mateixa ciutat. És un llibre fet per granollerins i granollerines: dissenyat per Raquel Castro i Sergio Ramírez, imprès per Igrafic.

S’ha cuidat cada detall, es pot llegir en 3 idiomes – català, castellà i anglès- amb paper òfset gris neutre molt subtil (combinant lletra negra i blava). La portada amb roba de cotó – recordant les fàbriques tèxtils- està inspirat en la façana de l’edifici modernista de l’Ajuntament. Aquest vermellós-terra tan característic de la seva arquitectura. És l’empremta traslladada al paper. I el marcapàgines, dels dos colors que conviuen a la ciutat, el blanc i el blau. Els colors de les colles de la Festa Major de Blancs i Blaus de Granollers.

Un llibre de Km0 que neix amb la finalitat de mostrar al món d’una manera gràfica i visual el patrimoni i el potencial de la ciutat de Granollers, amb honestedat però també sense complexos. Una obra per ensenyar i per gaudir.

La darrera pàgina del llibre incorpora un mapa desplegable de la ciutat, vist vertical com molt poques vegades el trobem present, ara més que mai té un sentit anar “amunt i avall”.