Les portes del Liceu, blindades pels Mossos per l’acte de Sánchez davant uns 300 concentrats

Els Mossos d’Esquadra han blindat amb furgons la porta d’entrada del Liceu de Barcelona, on el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, pronunciarà una conferència aquest dilluns a les 12.

Unes 300 persones convocades per l’ANC, Poble Lliure i Arran, segons xifres de la Guàrdia Urbana, protesten contra l’acte davant la porta i han llançat un petard i un parell de pots de fum.

Els concentrats, que han cantat ‘Els segadors’, han escridassat les persones que anaven entrant al recinte per assistir a la conferència, mentre un helicòpter dels Mossos sobrevola la zona.

A pocs minuts de l’hora en la qual està previst que comenci l’acte al Liceu, un activista ha agafat un micro i enmig de la protesta ha començat a llegir en veu alta noms d’independentistes processats o condemnats.

Entre altres convidats, ja es troben dins l’edifici la delegada del Govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera; el president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre; el secretari general de la UGT de Catalunya, Camil Ros, i el delegat especial de l’Estat en el Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), Pere Navarro.