Les mútues laborals podrien vacunar contra la covid-19

El ministre de Seguretat Social explica que signarà un conveni perquè existeixi aquesta possibilitat

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
El ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, ha avançat que les mútues d’accidents de treball podran vacunar contra la covid-19 si les autonomies volen. Escrivá ha explicat que el govern espanyol signarà un conveni amb les mútues i la Fundació CEOE “perquè existeixi aquesta possibilitat i posar-la a disposició de les comunitats autònomes si volen utilitzar les capacitats logístiques i de personal sanitari de les mútues d’accident de treball per vacunar en els pròxims mesos”. “Això estarà disponible a Espanya” i les autonomies podran utilitzar-ho si a les autoritats sanitàries autonòmiques “els encaixa”, ha dit el ministre aquest dilluns al matí en una entrevista a Antena 3.
“Cada autonomia haurà de valorar la situació i si necessita ajuda en el procés logístic de vacunació”, ha insistit Escrivá, que ha rebutjat autoritzar les empreses a comprar vacunes pel seu compte i ha defensat el model de compra centralitzat a través de la Unió Europa.

Renovar ERTO cada quatre mesos

Escrivá ha confirmat que el govern espanyol prorrogarà els ERTO i ha apostat per seguir amb “l’esquema de renovacions cada tres o quatre mesos”, ja que és una fórmula que “dona flexibilitat”. El ministre ha afirmat que el mecanisme “durarà el que hagi de durar en funció de les restriccions administratives” i ha dit que a principis de maig es començarà a negociar amb els agents socials.