Les festes de Gràcia de Barcelona seran virtuals i sense concurs de carrers

Les actuacions musicals i activitats programades podran veure's a través de Youtube

Aquest any no se celebrarà el concurs de carrers i places decorades. Foto: ACN.

Les festes de Gràcia de Barcelona se celebraran del 14 al 21 d’agost de manera virtual per complir amb les mesures de protecció i higiene que s’han establert per fer front a la Covid-19, de manera que no tindrà actes oberts a la ciutadania a la via pública ni concurs de carrers decorats.

El canal oficial de Youtube de la Fundació Festa Major de Gràcia serà l’escenari de totes les activitats programades, que es podran consultar durant un mes, com a mínim, ha explicat el regidor del districte de Gràcia, Eloi Badia, i la presidenta de la Fundació Festa Major de Gràcia, Carla Carbonell, aquest divendres en roda de premsa.

Badia ha explicat que van tenir “un primer debat” sobre si suspenien la festa o la feien virtual i, encara que les primeres propostes del consistori va ser celebrar-la en petit format per evitar la concentració de persones en espais reduïts, han optat per fer-la completament virtual.

Pregó i programació virtual 
El pregó se celebrarà el dia 14 a les 19.00 hores, es podrà veure al canal de Youtube i en Betevé i anirà a càrrec de l’adjunta a l’adreça d’Infermeria de l’Hospital de Sant Pau i coordinadora del pavelló salut de Sant Pau, Xènia Sist; la infermera del CP Gràcia-Cibeles, Maria Teresa Fabregat, i la metgessa de l’Hospital de l’Esperança i vicepresidenta del Col·legi de Metges de Barcelona, Elvira Bisbe, per retre homenatge als sanitaris.

Tant Badia com Carbonell han ressaltat que la programació d’activitats i concerts està dirigida a tots els públics, incloent una visió de gènere i de medi ambient i han posat en valor “l’esforç” que han fet per adaptar la festa a les circumstàncies actuals.

La programació inclou actuacions musicals de tots els gèneres amb grups com Meritxell Nedderman, Són de Gràcia, Andrea Motis, Flamenco Metropolitan, Els Anxovetes i The Milkers, entre d’altres; actuacions tradicionals de sardanes, havaneres i música folk, i espectacles de circ, per a nens i documentals sobre la festa de Gràcia.

El programa oficial es transforma en la Revista Cultural de Festa Major, que tindrà continguts com a articles, entrevistes, espais de reflexió i reportatges sobre la festa d’aquest any i també anteriors, a més de la programació de totes les activitats de la festa digital.

Sense concurs de carrers
Aquest any no se celebrarà el concurs de carrers i places decorades, ja que les comissions no han pogut treballar a causa del confinament, i només es decoraran els carrers de forma “simbòlica” per mantenir viva i visible aquesta tradició, i es podran veure a través d’una aplicació amb recorreguts de 360 graus.

El districte i la fundació han col·laborat amb entitats i espais privats per aconseguir les localitzacions dels enregistraments de les actuacions i han apostat per llogar espais que tenen les instal·lacions adequades i que han hagut de tancar els seus locals durant la pandèmia i també s’ha comptat amb cessions gratuïtes.

Carbonell ha destacat que durant els set dies que dura la festa es mantindrà la recollida d’aliments i productes higiènics pel ‘Rebost Solidari de Gràcia‘, que en les “últimes setmanes ha cuadriplicado el material” rebut.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Amposta encomana part dels serveis del Centre de Tecnificació a l’empresa pública Amposta Serveis Municipals

Notícia següent

Detecten més deixalles en espais naturals del Delta aquest estiu per l’augment de conductes incíviques

Notícies relacionades