L’Ajuntament de Barcelona espera que els locals d’oci nocturn del Port Olímpic tanquin “definitivament” a la tardor

El consistori preveu que la transformació per ubicar-hi establiments d''economia blava' es faci entre 2022 i 2023

Pla general del moll del Port Olímpic de Barcelona. ACN
L’Ajuntament de Barcelona espera poder tancar els locals del Moll de Mestral, principalment d’oci nocturn, “definitivament” a la tardor. Des de l’inici de la gestió municipal a l’abril, el consistori ha incoat 31 expedients de desnonament a responsables dels locals. D’aquests, dos ja han lliurat les claus i dos més han manifestat la voluntat de fer-ho properament. Els altres 27, però, han presentat al·legacions i actualment estan en tràmit. La previsió del consistori és que les obres per ubicar-hi locals ‘d’economia blava’ s’iniciïn a principis de 2022 i acabin a finals d’aquest mateix any o a inicis del 2023, incloent també la rehabilitació integral del Centre Municipal de Vela i la urbanització del Dic de Recer.
El govern de Barcelona ha explicat aquests nous projectes davant la Comissió de Seguiment del Port Olímpic i té previst publicar les licitacions corresponents aquest mateix dimecres. La inversió total, incloent-hi les obres dels dics, ascendeix a 29 milions d’euros.

Locals del Moll de Mestral

Al maig els responsables dels locals del Moll de Mestral haurien d’haver buidat els establiments i tornat les claus a l’ajuntament però a dia d’avui només dos ho han fet. El govern municipal, però, confia en què es resolguin les al·legacions en tràmit i el consistori pugui recuperar els locals a la tardor. “L’activitat cessarà”, ha afirmat el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, convençut que és “qüestió de temps”.

D’entrada, la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz, preveu que puguin recuperar-los “definitivament” a la tardor. “La decisió que al Port Olímpic deixi d’haver-hi discoteques està feta i no hi ha marxa enrere”, ha sentenciat.

Segons l’Ajuntament de Barcelona, la ubicació de locals d’economia blava al Moll de Mestral, on ara hi ha majoritàriament discoteques, permetrà crear oportunitats econòmiques “innovadores i sostenibles” i promourà una economia blava a més d’habilitar un espai de passeig que pacifiqui la zona amb zones verdes i d’ombra.

Sanz ha destacat que l’oci nocturn al Moll de Mestral “genera problemes, molèsties i no s’inscriu en el model de Port Olímpic” que defensa Barcelona. De fet, Collboni ha afegit que l’àmbit de la seguretat fonamenta “en part” les decisions de canviar l’oci nocturn després que hi hagi hagut “precedents”.

Pel que fa al Moll de Gregal, on hi ha diversos restaurants, Sanz ha remarcat que el consistori ha tingut “especial cura” per mantenir l’activitat perquè és un espai “d’oci familiar” i es va arribar a un acord amb els restauradors perquè de moment hi continuïn.

Centre Municipal de Vela

El segon projecte que s’ha comentat a la comissió és la reforma del Centre Municipal de Vela per adequar l’espai a les necessitats del centre pel que fa a la formació i la pràctica de l’esport. Preveu, per exemple, una gran sala polivalent amb vistes al mar que podrà servir també com a sala d’exposicions.

Dic de Recer

La tercera licitació que es publicarà té com àmbit d’actuació el Dic de Recer, un dels àmbits més degradats del Port degut a l’atac dels temporals. Si actualment està ja licitada l’obra d’infraestructura, que està previst que comenci a la tardor, ara es licitarà el projecte de rehabilitació integral dels locals i pallols, així com la nova urbanització de l’espai. En aquests nous espais rehabilitats s’hi ubicarà la resta d’activitat d’economia blava, i la part central del dic, els pallols a doble alçada per donar servei d’emmagatzematge als amarristes.

A banda dels nous projectes explicats aquest dimarts, a la comissió s’ha fet seguiment dels projectes i obres ja presentats a la reunió del febrer. Un és precisament l’obra d’infraestructura del Dic de Recer i els altres dos projectes ja licitats són la millora del dic de l’Escola de Vela -la previsió és poder començar les obres la tardor de 2021- i el nou accés que connectarà l’avinguda del Litoral amb la cota inferior del Moll de Mestral inici d’obres a principis del 2022-.

De fet, el primer projecte que es va licitar és el del nou accés justament per propiciar que hi hagi dos accessos diferents mentre durin les obres i garantir així la menor afectació possible a l’activitat portuària.

Amb tots els projectes sobre la taula el consistori es planteja una transformació perquè el Port Olímpic sigui un espai “que convidi a fer-hi vida ciutadana, amb la nàutica popular, l’esport i la divulgació com a activitats centrals”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’IQS afirma que les actuacions prèvies a l’explosió d’IQOXE van ser correctes

Notícia següent

La regidora socialista Isabel Muradàs deixa l’Ajuntament de Girona per motius laborals

Notícies relacionades