La regidora socialista Isabel Muradàs deixa l’Ajuntament de Girona per motius laborals

El substituirà el treballador de banca i escriptor Jordi Calvet, que anava de número 7 a la llista de les municipals

La portaveu del PSC de Girona, Sílvia Paneque, i el número 7 a la llista per a les municipals, Jordi Calvet, que ara entrarà al consistori en substitució de Muradàs. Imatge de l'abril del 2019 (Horitzontal)
La regidora socialista Isabel Muradàs deixa l’Ajuntament de Girona per motius laborals. Muradàs s’acomiada del consistori perquè se’n va a Madrid a treballar, on hi té la família. De moment s’hi estarà dos anys en comissió de serveis. “Em sap greu marxar del grup municipal del PSC de Girona, on he trobat un equip humà i sempre disposat a treballar per la ciutat”, diu Muradàs. La regidora tanca així una etapa de nou anys al consistori. Primer, com a tinenta d’alcaldia de CiU a l’equip de govern (on portava les àrees d’Educació i Esports). I a partir del passat 26-M, com a regidora socialista a l’oposició. El substituirà el número 7 a la llista del PSC per a les municipals, el treballador de banca i escriptor Jordi Calvet.
Isabel Muradàs s’acomiada com a regidora per motius laborals. Marxa a Madrid a treballar, on s’hi estarà dos anys en comissió de serveis i on hi té la família. “Aquesta decisió l’he presa a causa d’un canvi laboral; n’estic contenta de fer-ho, però a la vegada m’acomiada amb nostàlgia de l’Ajuntament, de tots els grups i del PSC de Girona, amb qui he compartit i comparteixo el projecte polític de ciutat2, ha assegurat Muradàs.

La regidora s’ha mostrat convençuda que els seus companys socialistes “ho seguiran fent tan bé com fins ara” i no amaga que li sap “greu” acomiadar-se de l’Ajuntament. “Hi he trobat moltes persones que hi treballen cada dia per tenir la millor ciutat i els millors serveis per a la gent de Girona”, ha assegurat.

La portaveu del PSC de Girona, Sílvia Paneque, li ha agraït el seu “humanisme i compromís”. I n’ha destacat que va ser “una sort” que volgués formar part de la llista dels socialistes a les eleccions municipals.

De CiU al PSC

Muradàs tanca així una etapa de nou anys a l’Ajuntament de Girona. Entremig de la qual, hi va haver un parèntesi d’un any. Muradàs va entrar al consistori el 2011 sota les sigles de CiU, i va formar part de l’equip de govern fins al maig del 2018 (primer, amb Carles Puigdemont com a alcalde; i després, amb Marta Madrenas).

Durant aquests anys, va encarregar-se de dur les àrees d’Educació i Esports i tenia la quarta tinença d’alcaldia. Militant d’Unió i posteriorment de Demòcrates (tot i que després també es va donar de baixa), Isabel Muradàs va renunciar a la seva acta el maig del 2018. Ho va fer després que l’Audiència Nacional la cités com a investigada pel cas 3% de suposat finançament il·legal a CDC a través d’adjudicacions d’obres i serveis públics.

A l’abril del 2019, el PSC va donar a conèixer que Muradàs formaria part de la llista dels socialistes per a les eleccions del 26-M. Anava de número sis a la llista, exactament els mateixos regidors que van aconseguir els socialistes.

Ara, qui la substituirà serà el treballador de banca i escriptor Jordi Calvet. Militant del PSC, Calvet anava per darrere de Muradàs a la llista electoral.