L’Ajuntament de Barcelona demana 30 mesos de presó i 9.000 euros per danys a tres contenidors

Alerta Solidària apunta que l'acusació fa "un salt qualitatiu en la repressió de les protestes" i n'exigeix la retirada

La societat mercantil Barcelona de Serveis Municipals, de titularitat de l’Ajuntament de Barcelona, ha presentat un escrit d’acusació que demana dos anys i mig de presó, una multa de 4.800 euros i una indemnització de 3.237 euros pels danys que un home hauria provocat en béns d’ús públic durant les protestes de l’1 de maig del 2020.
L’escrit exposa que l’home va encendre un contenidor de paper amb una pastilla d’encesa de barbacoa i el foc també va afectar un contenidor de vidre, un de plàstic, un arbre i un parquímetre. Alerta Solidària exigeix la retirada de l’acusació perquè considera que es fa “un salt qualitatiu en la repressió de les protestes” i assenyala que “el nou criteri municipal és més dur que el de la mateixa Generalitat”.
L’escrit detalla que el parquímetre número 5750, propietat de Barcelona Serveis Municipals, a conseqüència dels danys provocats pel foc es va haver d’arreglar, substituint el panell solar, l’antena i la mateixa estructura, el que ha costat 3.237 euros.

A l’acusat se l’imputa un delicte de danys de béns d’ús públic. A part dels 30 mesos de presó i els 9.000 euros, també es demana la inhabilitació especial per al dret de sufragi passiu durant el temps de la condemna, així com el pagament de les costes processals causades pel procediment, també les de l’acusació.

Alerta Solidària critica que “a diferència del criteri sostingut fins ara, en què l’Ajuntament de Barcelona només reclamava la indemnització pels danys en l’exercici de l’acció civil com a perjudicat dels danys, amb aquest escrit d’acusació” la part demandant “impulsa un salt qualitatiu molt greu en l’àmbit repressiu, i passa a perseguir directament l’empresonament d’activistes i manifestants”.