La variant britànica representa més de la meitat de casos a Catalunya

El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha confirmat aquest dimarts que la variant britànica del coronavirus ja és predominant a Catalunya i representa un 60% dels nous casos.

Ho ha explicat en una roda de premsa juntament amb la sub-directora general de Promoció de la Salut de la Generalitat, Carmen Cabezas, a través de les dades de seqüenciació del virus que duen a terme els principals centres hospitalaris de Catalunya.

Sobre les variants sud-africana i brasilera, Argimon ha assegurat que n’identifiquen “amb els dits de la mà” i ha descartat concretar el nombre de positius corresponents a aquestes variants perquè el que volen fer amb la seqüenciació és, textualment, monitorizar si la infecció de les variants agafa velocitat.

Respecte a la situació epidemiològica a Catalunya, Argimon ha precisat que es manté l’estabilitat a la baixa i ha subratllat que els indicadors de la pandèmia continuen en descens tot i que “no gaire pronunciat ni amb intensitat”.

En aquest sentit, el secretari ha atribuït aquesta lentitud en la baixada dels indicadors a la variant britànica que, com que és més transmissible que la variant de Wuhan, podria ser “una de les possibles raons” per la qual els indicadors descendeixen més a poc a poc.