La música en directe torna a la sala principal de Razzmatazz 19 mesos després

El codirector de Razzmatazz, Lluís Torrents, espera que el Govern aprovi en quinze dies l'aforament del 100% a les sales

La popular sala barcelonina de concerts Razzmatazz va reobrir el 13 d’octubre les portes després de tenir-les dinou mesos tancada per la pandèmia de la covid-19 i aquest dijous la música en directe ha torna a la sala principal de Razzmatazz amb un concert de Stay Homas en el marc del Cruïlla Tardor. En aquest context, el codirector de Razzmatazz, Lluís Torrents, i el director del Cruïlla, Jordi Herreruela, han coincidit en mostrar-se molt contents per poder celebrar el concert i també en reclamar que l’aforament a les sales passi del 80% al 100%. De fet, Torrents espera que el Govern aprovi la mesura en quinze dies.
Stay Homas ha pujat a l’escenari de la sala principal de la Razzmatazz quan fa gairebé un any de la publicació del seu disc ‘Agua’ (Sony Music, 2020) i d’aparèixer a la llista dels 10 àlbums més venuts a Espanya durant el 2020, aconseguint casi 800.000 oients mensuals a Spotify. El trio ha actuat el dia que tenia previst fer-ho Mala Rodríguez, concert que ha hagut de ser cancel·lat per motius aliens a l’organització.

Guillem Boltó, de Stay Homas, ha destacat que a Razzmatazz podran gaudir per primera vegada del seu espectacle amb “el 100% del caliu del què s’espera en un concert”. Boltó ha manifestat que els feia molta il·lusió actuar a Razzmatazz després de 600 dies de tancament sense música en directe a la sala principal.

Per la seva part, Klaus Stroink ha recordat que durant aquest any i l’anterior van fer gires amb diferents restriccions per la pandèmia de la covid-19. Ha admès, per exemple, que cada vegada que anaven a un lloc no sabien si el públic podria estar dret o no. “Ha estat un luxe com una casa, però, poder girar i exercir com a músic durant un any tan estrany”, ha afegit.

Razzmatazz

El codirector de Razzmatazz, Lluís Torrents, ha remarcat que “és el primer directe a la sala gran” i ha assegurat que estan “molt feliços i que l’equip està molt content per tornar a la normalitat després de dinou mesos tancats”. Ha admès que aquest període de tancament ha estat “molt llarg i angoixant”.

“Avui no és dia de retrets, sinó d’estar contents i feliços i oblidar tot el que ha passat”. Tot i això, Torrents ha recordat que no estan al 100% d’aforament, sinó al 80%. “Ara estem cobrint les despeses, però hem de treballar en condicions i tornar el deute que hem generat”.

En aquest context, espera que el Govern aprovi en quinze dies l’aforament del 100% tenint en compte que són “l’únic sector” que obren demanant certificats d’immunització en “espais amb molt baixa capacitat de contagi. No entenem perquè aquí estem al 80%”, ha afegit.

Cruïlla

Per la seva part, Jordi Herreruela, director del festival Cruïlla, ha manifestat que és un dels dies més feliços dels darrers anys perquè es torna a obrir Razzmatazz per fer-hi concerts. “És un dia feliç amb aquesta tripla del Cruïlla, que hem estat un exemple de resistència; Stay Homas, que ha estat el grup emblemàtic d’aquesta època, i Razzmatazz, que és l’abanderat de la música en directe”. Herreruela ha assenyalat que “toca que les sales recuperin el paper protagonista, obrin i torni tothom a elles: els artistes, el públic, els programadors i els festivals”.

En la mateixa línia que Torrents ha demanat que s’arribi al 100% d’aforament a les sales, “si es fa amb rigor l’entrada amb passaport sanitari”, i que es pugui entrar als concerts sense mascareta.

Cruïlla Tardor

A més d’Stay Homas, Cruïlla Tardor inclou a la seva programació els concerts de Cala Vento, Rayden, Sara Roy, Chica Sobresalto, Shinova, Balkan Paradise Orchestra, Tequila, El Bobe i Caravan Palace.