La inseguretat segueix sent el primer problema dels barcelonins

En tercera posició hi ha l'atur i en quart la covid-19, segons el baròmetre municipal

El primer problema dels barcelonins segueix sent la inseguretat, mentre que el trànsit i a circulació passen a ocupar la segona posició. Segons l’últim Baròmetre Semestral, publicat aquest dijous per l’Ajuntament de Barcelona, el 12,4% dels habitants de la ciutat citen la inseguretat com la seva principal preocupació –perd 5,2 punts respecte a l’últim informe- mentre que un 9,4% dels residents mencionen la circulació i el trànsit.

Aquesta última categoria inclou tant les queixes que fan referència a les noves actuacions en matèria urbanística i que afecten la circulació com les que parlen d’un excés de cotxes i contaminació. En tercera posició es troba l’atur i les condicions de treball (9%), seguida de la crisi de la covid-19 (8,3%).

Altres problemes que també han mencionat els habitants de la capital catalana són l’accés a l’habitatge (7,4%), els problemes econòmics (7,2%) o la gestió política municipal (7%). Aspectes com la neteja (6,3%), les qüestions polítiques (5,9%) i la contaminació i el medi ambient (4,3%) completen els deu temes que més preocupen als barcelonins.

De nou, cal destacar el poc gran de preocupació que genera l’encaix de Catalunya a Espanya, un problema que només ha estat mencionat per l’1,2% dels barcelonins. En l’últim baròmetre de l’any 2019, aquest era el segon problema més greu pels residents a la ciutat (14,9%), només superada per la inseguretat.

De cara a futures publicacions, el regidor de Pressupostos i Presidència de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, ha apuntat que segurament variarà la manera com es classificaran els temes de mobilitat. Per Martí, la mobilitat ara mateix inclou dues queixes. “D’alguna manera haurem de distingir quina és l’una i quina és l’altra, perquè ara mateix l’indicador ens diu poc sobre què opinen els barcelonins sobre la mobilitat a la ciutat”, ha comentat.