La Guàrdia Civil deté 22 persones per tràfic de drogues a Girona i Barcelona

Presumptament venien des de Granollers (Barcelona) a distribuïdors de pobles de costa a la comarca del Maresme

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Imatge d'arxiu d'una plantació de marihuana a Girona. Foto: ACN

La Guàrdia Civil ha detingut 22 persones a les províncies de Girona i Barcelona en una operació contra un grup presumptament dedicat al tràfic de drogues, que suposadament distribuïen des de Granollers (Barcelona) cap a pobles de costa de la comarca del Maresme.

El cos ha explicat en un comunicat aquest dimecres que van fer les detencions el dijous 30 de juliol, amb 28 registres domiciliaris en què van decomissar cocaïna, haixix, marihuana i èxtasi, a més de diners en efectiu, balances de precisió i substàncies per adulterar la droga.

La investigació ha durat nou mesos, i l’ha liderat l’equip de Delinqüència Organitzada i Antidroga de la Guàrdia Civil, amb el suport de les policies locals de Vidreres (Girona), Pineda de Mar i Granollers (Barcelona).

Al setembre de 2019, els investigadors van rebre la informació que un grup de persones venia droga en zones de costa, arran del que van trobar un venedor a Vidreres i al seu proveïdor, “destapant tot un entramat organitzat que proveïa de droga a altres camells i consumidors de la zona”.

Durant el confinament pel coronavirus, els venedors quedaven amb els clients “a gasolineres i supermercats en hores d’obertura i màxima afluència de persones per passar desapercebuts”.

La Guàrdia Civil considera que el líder del grup era un home que regentava un bar a Granollers, des d’on es dedicava a la venda de droga, principalment cocaïna, distribuint-ne fins a dos quilos per setmana.

Plantació de marihuana
El 30 de juliol, van desplegar l’operació ‘HardBargain’, en la qual més de 400 agents van registrar simultàniament immobles de Vidreres (Girona), Sant Pol de Mar, Santa Susana, Pineda de Mar, Calella, Sant Cebrià de Vallalta, Granollers, Canovelles i Cardedeu (Barcelona).

La policia també va trobar una nau industrial llesta per albergar una plantació de marihuana, amb capacitat per unes 3.000 plantes i maquinària valorada en 20.000 euros.