La Diputació de Barcelona obrirà “la majoria” de centres esportius del 22 al 29 de juny

Escudé recorda que també es pot utilitzar l'espai públic i natural per fer esport

La Diputació de Barcelona obrirà “la gran majoria” dels centres esportius municipals del 22 al 29 de juny i preveu obrir la totalitat dels equipaments de forma escalonada a mesura que les autoritats ho permetin i s’avanci en les fases de desconfinament.

Ho ha anunciat el diputat d’Esports de la Diputació de Barcelona, David Escudé, en una roda de premsa telemàtica aquest divendres, en la que ha dit que la reobertura dels centres esportius es fa des del criteri de la prudència i perquè la gent pugui entrar “amb l’única preocupació de passar-ho bé”.

Les dates d’obertura s’han fixat amb previsió que la província ja estigui en fase 3 de desescalada, encara que ha alertat que alguns centres dels 311 municipis “potser no poden obrir” en aquestes dates, però que el 90% sí que ho faran.

Els equipaments que obriran primer seran els grans centres esportius municipals, on normalment es reuneixen més persones, ha explicat Escudé, i cada instal·lació haurà de seguir les seves pròpies normes per garantir la seguretat i la higiene, de la mateixa manera que hauran de fer-ho els usuaris.

“UNITAT D’ACCIÓ”
Escudé ha posat en valor el treball de la corporació “des del minut 1” per informar i acompanyar a tots els municipis perquè l’obertura sigui de la forma més segura i tranquil·la possible i perquè totes les instal·lacions dels diferents municipis poguessin obrir en un mateix moment.

En aquest sentit, ha destacat la “unitat d’acció” amb tots els municipis, als quals han destinat ajudes específiques per activar les instal·lacions i preveuen comptar amb un fons de prestació i un de propi per 2020 i 2021, que acabaran de tancar amb la Junta de Govern.

Segons Escudé, el sistema esportiu tal com es coneixia s’haurà de regenerar arran de la crisi del Covid-19 per poder pensar noves maneres de fer: “El futur dels esdeveniments s’ha de pensar de manera diferent. Cal trencar esquemes, si no els trenquem serà impossible”.

D’altra banda, ha recordat que, des que es van tancar totes les instal·lacions el 15 de març, no s’ha cobrat l’abonament als usuaris i ha traslladat un missatge de tranquil·litat als treballadors perquè “es farà l’equilibri corresponent” entre la baixada d’ingressos i de despesa, encara que ha advertit que no serà fàcil.

ESPORT EN PARCS I PLATGES
El diputat ha recordat que també es pot aprofitar l’espai públic i natural per fer esport, com els parcs, boscos, places i platges, però respectant la normativa de la fase en la qual es trobi el municipi, per la qual cosa ha cridat la responsabilitat i al sentit comú.

Ha advertit que en la fase 3 desapareixeran les franges horàries, però que continuen havent-hi restriccions grupals de no més de 20 persones en un mateix espai fent esport, i assegura que hi haurà una norma bàsica de distanciament social.