El jutge belga deix en llibertat a Puigdemont i als 4 consellers

Tots cinc han declarat davant el magistrat per separat, en sessions a porta tancada

El jutge ha deixat en llibertat a l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont i als quatre exconsellers Antoni Comín, Clara Ponsatí, Lluís Puig i Meritxell Serret.

Després de prendre’ls declaració aquest diumenge, el magistrat flamenc ha decidit que poden sortir amb mesures cautelars. Les declaracions s’han fet per separat, en sessions a porta tancada i en presència, només, dels seus advocats i un traductor. El jutge té ara 15 dies per decidir si accepta la petició d’extradició que fa Espanya o no. En cas que accepti, Puigdemont i els consellers poden presentar un recurs al tribunal d’apel·lació, que hauria de decidir en 15 dies més.

Aquest tribunal ha d’escoltar totes les parts per prendre una decisió. En cas que de nou decidís extradir-los, encara hi hauria una altra possibilitat de recurs que enviaria el cas al tribunal de cassació. Aquest tribunal de cassació té 30 dies més per decidir. En total, un procés que es pot allargar dos mesos, amb 30 dies més en casos excepcionals, fins al màxim dels 90 dies.
Mentrestant, hauràn de romandre a Bèlgica fins que es resolgui l’ordre europea de detenció i hauràn d’assistir al tribunal quan hi siguin citats.