Divendres, 19 d'abril de 2024
És notícia

Finalitza la fase de suport ciutadà a les candidatures a la Sindicatura de Greuges

Avatar photo

David Bondia ha estat el candidat que ha rebut més suports individuals, amb 1.414, mentre que Ramon Nicolau ha estat el que ha rebut l’adhesió d’un major nombre d’entitats, amb 73, seguits de Jordi Giró, Zaida Muxí, Isabel Alonso, Ricard de la Rosa, Rosa Cañadell i Rafel López

Aquest 19 de maig ha finalitzat la fase de suport ciutadà del procés d’elecció del futur síndic o síndica de greuges de Barcelona, amb la participació de 3.034 persones i l’adhesió de 189 entitats a les diferents candidatures. Ciutadania i entitats han pogut mostrar el seu suport a alguna de les vuit persones que diferents entitats de la ciutat havien presentat com a candidates, en la primera fase del procés que es va fer entre gener i març. Ha estat la segona ocasió en què el procés d’elecció del càrrec s’ha obert al teixit associatiu i a la ciutadania en general, que fa cinc anys va concloure amb la reelecció de Maria Assumpció Vilà en el càrrec. Per a aquest 2021, i a diferència del 2016 en què es va crear una plataforma ad hoc, el procés s’ha dut a terme íntegrament a la plataforma de participació municipal Decidim.Barcelona, a través d’un sistema de verificació integrat amb el padró municipal, on han pogut participar totes les persones majors de 16 anys empadronades a Barcelona.

Amb l’obertura a la ciutadania del procés d’elecció es perseguia un doble objectiu. D’una banda, acostar l’òrgan de defensa de drets a la ciutadania, i de l’altra, condicionar el debat i la negociació dels grups polítics que composen la Corporació Municipal i que, en darrera instància d’acord amb la normativa, hauran d’escollir d’entre tots els candidats.

El procés de recollida de suport ciutadà ha anat acompanyat d’una campanya de comunicació a tota la ciutat, així com de diferents debats públics de presentació i confrontació de les propostes de les vuit candidatures. Així, els mitjans de comunicació betevé i Onda Cero van organitzar i emetre debats, el 3 i l’11 de maig respectivament, i el Consell de Ciutat va sotmetre també totes les candidatures a una audiència (un hearing) en què van haver de respondre a diferents qüestions plantejades per membres del Consell.

Si bé el mecanisme per donar suport a una de les vuit candidatures s’ha fet exclusivament per internet a través de la plataforma Decidim.Barcelona, s’han habilitat també cinc punts d’acompanyament presencials per a aquelles persones sense recursos informàtics o coneixement per participar-hi i salvar així la bretxa digital. Aquests punts han estat repartits a diferents punts de la ciutat, a Sant Andreu, Gràcia, Sant Martí, les Corts i  Horta-Guinardó.

Suports recollits

A més de suports a títols individuals, el procés de recollida de suports també preveia que les entitats poguessin adherir-se a una de les candidatures, cosa que han fet un total de 189 associacions (entre les que van presentar les candidatures i les que s’hi han adherit en la segona fase), totes elles inscrites al Fitxer d’Entitats municipal.

La llista de candidatures segons el nombre de suports ha estat el següent:

    • David Bondia: 1.414 suports ciutadans i 57 adhesions d’entitats.
    • Ramon Nicolau: 410 suports ciutadans i 73 adhesions d’entitats.
    • Jordi Giró: 288 suports ciutadans i 23 adhesions d’entitats.
    • Zaida Muxí: 270 suports ciutadans i 10 adhesions d’entitats.
    • Isabel Alonso: 215 suports ciutadans i 6 adhesions d’entitats.
    • Ricard de la Rosa: 186 suports ciutadans i 9 adhesions d’entitats.
    • Rosa Cañadell: 167 suports ciutadans i 3 adhesions d’entitats.
    • Rafel López: 84 suports ciutadans i 8 adhesions d’entitats.
Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Borràs no anirà a la Zarzuela per comunicar a Felip VI la investidura d’Aragonès

Notícia següent

Barcelona rebutja una nova rebaixa de la taxa de terrasses

Notícies relacionades