FGC tanca el vestíbul Rambla de Plaça Catalunya per obres fins al 31 d’agost

També quedaran fora de servei les andanes de les vies 1 i 2

L'accés de la Rambla a l'estació de Plaça Catalunya d'FGC. FGC

Ferrocarrils de la Generalitat tancarà l’accés del vestíbul Rambla de Plaça Catalunya per les obres d’ampliació i millora de l’estació fins al 31 d’agost, segons ha informat aquest dilluns la companyia, que ha afegit que amb aquests treballs es podrà millorar la capacitat de la línia Barcelona-Vallès i guanyar espai per als usuaris.

Mentrestant, al llarg d’aquest mes d’agost, caldrà utilitzar l’accés al vestíbul de Bergara. Així mateix, també estarà fora de servei fins al 9 de setembre l’ascensor del vestíbul Rambla i les persones amb mobilitat reduïda hauran d’utilitzar a Pelai-Bergara. També estan fora de servei durant aquest temps les andanes de les vies 1 i 2.

D’aquesta manera, tots els trens entren per les vies 3, 4 i 5, que assumeixen el 100% de les circulacions. Aquest canvi no provoca cap alteració de les freqüències. L’actuació a les vies consisteix en allargar-les per aconseguir la distància de seguretat suficient per a què els trens puguin realitzar l’entrada automàtica a l’estació.

Aquesta maniobra és necessària per posar en marxa l’increment de freqüències a la línia Barcelona-Vallès, a partir de l’arribada de les 15 noves unitats el 2021, que permetrà que en hora punta hi hagi trens a Terrassa (S1) cada 5 minuts, trens a Sabadell (S2) cada 5 min, a més dels trens al ramal Tibidabo (L7).

En paral·lel, s’està remodelant completament el vestíbul per guanyar espai i fer més funcional l’estació. El vestíbul creixerà dels 470 metres quadrats actuals fins als 533.