Estudien si els col·lutoris poden reduir la transmissió del coronavirus

Estudis previs diuen que aquests productes tenen viricides que són efectius contra els lípids dels virus amb embolcall

Un grup de científics de diferents disciplines ha revisat la recerca científica en l’àmbit de la rentada bucal per valorar el potencial d’alguns compostos que es fan servir en col·lutoris per reduir la transmissió del coronavirus en les primeres etapes de la infecció. Els investigadors han avaluat les formulacions de col·lutoris existents i han suggerit l’estudi clínic d’alguns compostos. Alguns treballs apunten que els col·lutoris contenen suficients productes viricides que són efectius per actuar contra els lípids dels virus amb embolcall. Faltaria determinar si també ho són contra la membrana del coronavirus.

La investigació per determinar el potencial d’aquest enfocament podria incloure l’avaluació de fórmules ja existents o dissenyades a mida al laboratori. En qualsevol cas, ja seria possible dur a terme assajos amb alguns dels productes existents al mercat.

Entre els participants d’aquest estudi hi ha investigadors de la UB i de les universitats de Cardiff, Nottingham, Colorado, Ottawa i Cambridge. Els resultats han estat publicats a la revista de fisiologia ‘Function’.