L’Ajuntament de VNG reclama la reobertura de l’accés a l’estació de RENFE pel carrer de l’Àncora

Olga Arnau s'ha adreçat per carta a la directora de Rodalies de Catalunya manifestant que el tancament dificulta l'accés de bona part de la població al transport públic

Imatge del pas sota la via. Foto: Aj. VNG

L’alcadessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, ha dirigit una carta a la directora de Rodalies de Catalunya, Mayte Castillo, en resposta al tancament de l’accés per a vianants a l’estació de trens situat al carrer de l’Àncora. Un cop RENFE va comunicar el tancament d’aquest accés sud de l’estació, l’alcaldessa i l’equip de govern han volgut manifestar la seva disconformitat amb la decisió, ja que dificulta l’accés dels veïns i veïnes de tot un barri de la ciutat a un dels principals mitjans de transport interurbans de la ciutat.

“Creiem fermament que en aquests moments és més important que mai facilitar l’accés al transport públic, no posar-hi traves. Des de les institucions tenim el deure de potenciar-ne l’ús per intentar contrarestar la davallada que de ben segur suposarà la crisi sanitària en la seva taxa d’utilització”, diu Arnau a la carta.

Davant dels motius de seguretat sanitària que al·lega RENFE, l’alcaldessa recorda que l’accés des del carrer de l’Àncora a l’estació de trens té una amplada d’uns 3 metres i mig, suficient per preveure encaminaments i dirigir la circulació dels usuaris pel marge dret, per tal de garantir la distància de seguretat interpersonal de dos metres. També remarca que l’obligatorietat de fer servir mascareta comporta una major seguretat per als usuaris.

En la carta, l’alcaldessa explica que el tancament de l’accés sud a l’estació fa que tots els usuaris hi accedeixin per l’entrada principal, la qual cosa incrementa les aglomeracions en aquest punt i dificulta poder garantir la distància de seguretat entre les persones. Defensa que mantenir els dos accessos oberts afavorirà una distribució dels usuaris, reduirà les aglomeracions, i pot esdevenir una mesura per reduir el risc de contagis en les fases del desconfinament. “Així mateix, aquest accés suposa, com ja sabeu, un punt de trencament de la barrera física que suposen les vies del tren per la nostra ciutat. És un punt clau per la mobilitat de les persones que viuen, treballen o cursen els seus estudis al barri de Mar de Vilanova i la Geltrú. Tancar-lo suposa un perjudici molt gran per al barri i un pas enrere en la potenciació de la mobilitat a peu”, ha volgut destacar Olga Arnau.

Per tot plegat, la carta acaba demanant que Rodalies RENFE reconsideri la decisió, i ofereix la col·laboració de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú per tal de mantenir l’accés sud de l’estació obert, amb la instal·lació de la senyalització necessària o altres mesures pertinents.