Espanya vol tenir el passaport sanitari disponible a l’estiu

La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto ha assegurat que Espanya vol ser pionera en l’ús del passaport sanitari i treballa perquè estigui disponible a l’estiu.

Així ho ha manifestat en el Fòrum de Turisme d’Europa Press, en el qual ha destacat que el passaport sanitari facilitarà la lliure circulació segura dels ciutadans dins la Unió Europea.

A més, Maroto ha qualificat el certificat digital com un passaport “interoperable, no discriminatori i amb plenes garanties sobre la privacitat de les dades dels usuaris”.

La Comissió Europea treballa amb l’Organització Mundial de la Salut (OMS) perquè el certificat pugui estar disponible en altres llocs del món i està en contacte amb l’Organització d’Aviació Civil Internacional (OACI) per facilitar-ne l’ús.

En aquesta línia, la titular de la cartera de Turisme ha assenyalat que aquestes iniciatives “ens permeten tenir esperança i ser optimistes” pel que fa a reiniciar viatges segurs tant nacionals com internacionals aquests pròxims mesos.

Per la ministra, la pandèmia no ha de ser una “excusa” per tornar al model turístic del passat.

ELS FONS EUROPEUS AJUDARAN A TRANSFORMAR EL SECTOR

Sobre els fons europeus de recuperació, Maroto ha afirmat que és una “oportunitat única” per no només contribuir a recuperar l’economia, sinó per encarar les transformacions pendents del model turístic perquè continuï sent competitiu.

En aquest context, el Govern central ha dissenyat el Pla de modernització i competitivitat del sector turístic, l’objectiu del qual és reactivar el turisme i transformar el model cap a un de “sostenible, de qualitat i segur”.

Segons Reyes Maroto, aquest pla, que estarà dotat amb 3.400 milions d’euros, s’uneix a la iniciativa de transformació digital, que es fixa en dos objectius: les destinacions turístiques i les empreses del sector.