Dijous, 20 de juny de 2024
És notícia

En marxa una nova fase de prospeccions al jaciment del Mercat del Born

Les excavacions es faran entre setembre i novembre i es podran veure des de la balconada del Centre de Cultura i Memòria

Professionals realitzant feines d’excavació al jaciment del Born | Twitter: @ElBornCCM

A partir d’aquest dilluns 14 de setembre es posarà en marxa una nova fase de prospeccions al jaciment arqueològic del Mercat del Born. En anteriors edicions les excavacions s’havien fet durant l’estiu amb la col·laboració dels estudiants de la Universitat de Barcelona i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) però a causa de la pandèmia s’han endarrerit i es faran entre setembre i novembre i estaran dirigides per arqueòlegs professionals.

En aquesta campanya se seguirà excavant a la casa Santmartí, on queden dues zones per acabar. Els treballs es podran veure diàriament des de la balconada del Centre de Cultura i Memòria del Born. Quan acabin les prospeccions, els conservadors tornaran a col·locar els paviments al seu lloc.

Al Born CCM es conserva un gran conjunt arqueològic urbà, amb restes que van des d’època romana fins al segle XVIII. És per això que des del 2016 i en col·laboració amb el Servei d’Arqueologia de Barcelona s’està duent a terme un projecte de recerca integral del conjunt anomenat Arqueoborn.

Aquesta campanya se seguirà excavant la casa Santmartí, on un cop es finalitzi l’excavació els conservadors–restauradors tornaran a col·locar les estructures estretes per tal que tot el conjunt quedi com a la fase final del barri, quan es va procedir al seu enderroc –cosa que va passar en el primer terç del segle XVIII, dins el Decret de Nova Planta establert per Felip V-.

El consistori barceloní espera que l’any que ve es pugui recuperar el conveni de pràctiques amb els estudiants del Grau d’Arqueologia de la UB i la UAB que fins ara permetia que treballessin en les prospeccions durant l’estiu.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Calafell habilita un espai alternatiu durant tres dies per 5è i 6è de l’escola Vilamar

Notícia següent

La venda de llibres de text s’endarrereix per les incerteses

Notícies relacionades