Els primers assistents al Cruïlla se sotmeten als testos d’antígens

L'organització preveu cribrar fins a 25.000 persones diàries durant les tres jornades del festival

La zona de cribratges del Cruïlla, amb assistents al festival sotmetent-se als testos. ACN

El primers assistents al Cruïlla se sotmeten aquest dijous als testos d’antígens sense aglomeracions i de manera esglaonada. L’organització ha preparat un gran dispositiu al CCIB, convertit en un espai on cribrar fins a 25.000 persones diàries en cada una de les tres jornades de festival (dijous, divendres i dissabte).

El certamen ha començat a fer els primers testos aquest matí entre els treballadors i artistes i ja s’han començat a aparèixer els primers resultats positius. De fet, Sergi Sales, conegut artísticament com a Senyor Oca, ha donat positiu al test d’antígens i no podrà tocar en la inauguració del festival. El seu concert, previst per les 17.20 h a l’escenari Estrella Damm, serà substituït per Sr. Wilson i Griffi.

El dispositiu del Festival Cruïlla per testejar els seus assistents inclou un equip sanitari de fins a 300 persones, 200 dels quals són els auxiliars d’infermeria que realitzaran els tests (fins a 4.200 per hora en el moment de major activitat) i 100 són validadors de les proves.

Els assistents tenen una hora assignada per fer-se la prova i tot el procés des de l’entrada amb porta prèviament assignada fins a l’entrada del festival s’hauria de fer en 45 minuts (30 per l’accés i test al CCIB més un quart d’hora fins que es té el resultat, sense el qual no es pot entrar al festival). L’organització ha insistit que es respectin aquests torns per evitar aglomeracions.