Terrassa exigeix tenir un punt de vacunació massiu a la ciutat

A nivell municipal es recuperen les reunions del Comitè de Seguiment per avaluar i analitzar la situació a la ciutat, i prendre les mesures pertinents

Davant l’arrencada aquesta setmana de l’estratègia de vacunació contra la COVID-19 amb vehicles mòbils, per part del Departament de Salut, des de l’Ajuntament de Terrasa es reclama als responsables del Govern que la ciutat ha de poder disposar d’un punt de vacunació massiu, i que a més pugui oferir la vacuna als i les joves de la ciutat. Aquesta demanda es fonamenta en el fet que la ciutat, tot i posar a disposició tota la xarxa d’equipaments municipals per a poder portar a terme les campanya de vacunació el passat mes de març, ha quedat fora dels punts massius de vacunació, amb els inconvenients que això ha comportat a la ciutadania terrassenca.

Per a l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, «com a tercera ciutat de Catalunya en població, reivindiquem que la ciutadania tingui facilitats per accedir a la vacunació de manera àgil i ràpida, sense haver de fer grans desplaçaments, amb els inconvenients que això provoca i que ara amb l’obertura a franges més joves s’està accentuant». En aquest sentit, l’alcalde explica que «hem vist que la vacunació havia reduït els riscos de contagi en població adulta, però ara s’està focalitzant en el col·lectiu de joves les causes del nou augment de casos positius. Per aquest motiu, creiem que s’han de facilitar el màxim possible els recursos per poder accedir la vacuna a aquests colectius i frenar la possible nova onada».

Represa del comitè de seguiment

L’increment de casos registrats i dels indicadors de risc a nivell de ciutat, com està succeïnt a la resta de Catalunya, ha portat al Govern Municipal a recuperar les reunions del Comitè de Seguiment Covid-19 per avaluar i analitzar la situació a la ciutat. Així, aquest matí, l’alcalde ha presidit aquesta trobada político-tècnica, per valorar la situació i posar en comú l’estat dels diferents serveis municipals i la situació a nivell de ciutat a dia d’avui a escala sanitària.

En aquesta mateixa línia, des del Govern Municipal també es sol·licita a la Generalitat, recuperar les reunions telemàtiques amb el Departament de Salut, juntaments amb alcaldes i alcaldesses de les regions sanitàries de Barcelona, Metropolitana Nord i Metropolitana Sud, per posar en comú l’evolució de la pandèmia i l’estat dels processos de vacunació de la població.