Els manifestants saquegen una sucursal bancària a Barcelona i cremen contenidors i motos

Els aldarulls es produeixen en diferents punts de la ciutat, amb vidres trencats d'altres entitats financeres

Cremen contenidors durant la protesta proHasel a Barcelona. ACN

Els manifestants han saquejat una sucursal bancària d’Ibercaja al carrer Mallorca de Barcelona i han tret el mobiliari de l’interior per fer barricades i continuar amb el llançament d’objectes contra la línia policial durant la manifestació per reivindicar la llibertat de Pablo Hasel.

Ja han cremat almenys una vintena de contenidors i també motocicletes aparcades a Travessera de Gràcia amb Via Augusta. Els Bombers de Barcelona ja estan treballant per apagar els focs. Els Mossos d’Esquadra responen amb bales de foam. Els aldarulls es produeixen en diferents punts de la ciutat. Els manifestants llancen objectes contundents i pedres, i destrueixen mobiliari urbà i tanques protectores d’obres.

Els aldarulls han començat al carrer Bosch, on els manifestants han arribat després de sortir de plaça Lesseps. La concentració, amb unes 1.700 persones segons l’Ajuntament, havia tingut fins a aquell moment un caire festiu. La concentració es movia enmig de càntics i reivindicacions a favor de l’artista amb una pancarta al capdavant amb la inscripció ‘Llibertat Pablo Hasel’.

Llavors ha començat el llançament d’objectes contra una desena d’agents que impedia el pas als manifestants. Els Mossos han respost amb les bales de foam.

Els aldarulls s’han replicat després en altres punts, com ara Via Augusta, al carrer Mallorca o a passeig de Gràcia, on els agents també han disparat foam en resposta als manifestants que llançaven objectes. A més del saqueig d’una entitat bancària, també han trencat els vidres d’almenys tres més als Jardinets de Gràcia.