Dijous, 24 d'abril de 2025
És notícia

El sector hoteler tanca el primer trimestre amb una ocupació del 21,5% a Barcelona

El preu mitjà diari cau un 40% per la dependència del turisme internacional i de congressos

Hotel Barcelona Imatge pròpia
El sector hoteler ha tancat el primer trimestre amb una ocupació del 21,5% a Barcelona, segons el Baròmetre del Sector Hoteler a Espanya, elaborat conjuntament per STR i Cushman&Wakefield. Saragossa és la ciutat amb una millor dada d’ocupació en aquest període, un 33,4%, seguida de Madrid, amb un 26%. En el conjunt de l’Estat, l’ocupació ha estat d’un 23%, un 54% menys que en el mateix període de l’any passat. El preu mitjà diari ha caigut un 24%, amb un descens del 40% a Barcelona per la dependència del turisme internacional i de congressos. Aquestes xifres evidencien la falta de recuperació dels indicadors del sector, a l’espera de l’obertura de les restriccions de mobilitat en els pròxims mesos.
El preu mitjà diari ha caigut un 24% a tot l’Estat, fins a 73 euros. Tot i el descens, és una caiguda “continguda” per “l’esforç” de la indústria de mantenir els preus, una estratègia “clau” per encarar una reactivació més “consistent”.

La caiguda més pronunciada s’ha registrat a Barcelona, amb un descens del 40% dels preus, en contrast amb l’increment del 20% a Balears o del 0,5% a Canàries. Aquest augment s’explica per l’escassetat d’oferta d’aquestes destinacions, amb la majoria d’hotels tancats.

“Barcelona ha mostrat resiliència tot i l’impacte causat per la forta dependència a la demanda internacional i el turisme de congressos. En el curt termini, la capital catalana continua tenint un calendari d’esdeveniments robust que ajudarà en el camí cap a la recuperació”, ha assegurat ‘l’Account Manager’ de STR a Espanya i Portugal.

Per altra banda, els ingressos per habitació disponible han caigut un 65% a tot l’Estat, fins a 16,7 euros. Les caigudes més notables s’han registrat a Alacant, Màlaga i Barcelona, amb descensos del 75%, 72,3% i 72,2%, respectivament. El descens a Balears ha estat del 41%, el menys pronunciat d’Espanya, a excepció de Marbella, amb només un 31,8%.

“En les grans ciutats caldrà esperar l’evolució del segment de negocis per assolir un bon rendiment. Per a això, hem de ser capaços d’oferir confiança al viatger”, ha assegurat el soci i codirector de Cushman&Wakefield Hospitality a Espanya, Bruno Hallé.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Estudiants de 14 universitats catalanes, balears i valencianes debaten sobre el sistema educatiu actual

Notícia següent

La Generalitat de Catalunya ha obert el termini de sol·licitud de subvencions per al pagament del lloguer, per a l’any 2021

Notícies relacionades