El salari mitjà a Catalunya està en els 1.725 euros mensuals

La caiguda catalana és més forta que la mitjana espanyola i la tercera entre les comunitats autònomes

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
El salari mitjà a Catalunya s’ha reduït un 4,6% interanual i se situa en els 1.725 euros mensuals, segons un estudi d’Adecco publicat aquest dilluns.
La caiguda és la tercera més forta entre les comunitats autònomes, per darrere de les Balears (-13,2%) i les Canàries (-12,8%), i està per sobre de la mitjana espanyola, que és del -3,1%.
Tot i això, els catalans continuen tenint el quart sou més alt de l’Estat, per darrere de madrilenys (1.964 euros), bascos (1.954) i navarresos (1.837).
Adecco atribueix la caiguda de salaris a la pandèmia i, sobretot, als ERTO, que provoquen que molts assalariats només rebin el 70% de la base reguladora.
L’estudi indica que si no es té en compte la inflació en l’evolució del salari mitjà, el poder de compra dels catalans ha caigut un 2,8% respecte al 2019.
Així, si ve l’any anterior els catalans guanyaven un 2% de poder adquisitiu, per culpa de la pandèmia han perdut uns 611 euros de mitjana en la seva capacitat de compra. A nivell estatal, la reducció ha estat de l’1,4%.