El Districte de Sant Martí lliura els 58 Premis Sant Martí, els corresponents a l’edició de 2020

L’activista veïnal Gabriel Monserrate Muñoz i el Club Esportiu Júpiter reben els premis de les modalitats individual i col·lectiva respectivament

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts
Gold medal on black with blank face for text, concept for winning or success

El Districte de Sant Martí ha celebrat avui el lliurament dels guardons dels 58 Premis Sant Martí, cerimònia corresponent a l’edició de 2020 d’aquests premis, que es va haver de cancel·lar en el seu dia amb motiu de la pandèmia i que avui han presidit el regidor de Sant Martí, David Escudé, i la presidenta del Districte, Marilén Barceló.

En un acte celebrat a l’Auditori de Sant Martí i retransmès telemàticament per streaming, han estat premiades les següents persones i entitats:

Premi Sant Martí, modalitat Individual

L’activista veïnal Gabriel Monserrate Muñoz ha rebut el Premi Sant Martí en la modalitat Individual. Amb més de 100 anys, Monserrate és una persona molt implicada amb el seu entorn veïnal, i la seva voluntat de fer barri s’ha demostrat de múltiples maneres. Des de l’organització de vida veïnal amb les festes del passatge Foret per afavorir la convivència i la fraternitat, a la reivindicació urbanística de necessitats bàsiques com la urbanització de carrers al Besòs i el Maresme per afavorir l’asfaltat, l’enllumenat i tota la xarxa de serveis bàsics com ara el clavegueram i el mobiliari urbà. En els darrers anys ha dut a terme la seva empenta social a través del Casal de Gent Gran de Paraguai – Perú. La seva candidatura al Premi la va promoure l’Agrupació per la Protecció del Patrimoni.

Premi Sant Martí, modalitat de Col·lectiu

La modalitat de Col·lectiu del Premi Sant Martí ha estat lliurada al Club Esportiu Júpiter. Ja fa 112 anys que el Club Júpiter promou els valors de la pràctica esportiva entre els infants i els joves de la ciutat de Barcelona. També té una àmplia trajectòria d’obra social i solidària tant al barri com a la ciutat. Nascut al Poblenou, però ubicat des del 1948 al cor de Sant Martí de Provençals, el club és part essencial i referent de la vida esportiva catalana. La seva candidatura a aquest premi la va promoure la Coordinadora d’Entitats Eix Prim.

Medalla de Sant Martí d’Argent (50 anys)

Ha rebut la Medalla de Sant Martí d’Argent l’Esbart Sant Jordi del Foment Martinenc, pels seus 50 anys dedicats a la promoció, divulgació, ensenyament i enaltiment de la dansa catalana des de l’escenari del Foment Martinenc. La seva candidatura la va promoure la pròpia entitat.

Medalla de Sant Martí, Cultural

El cantant i educador social Rikki Arjuna ha rebut la Medalla de Sant Martí Cultural, per la seva trajectòria amb el grup musical Xiula, que fusiona l’educació social i la música adreçada als infants. També rep el guardó per la seva trajectòria en el grup de teatre Jove Calassanç Teatre. La seva candidatura a la Medalla la va promoure la Federació d’Entitats Clot – Camp de l’Arpa.

Medalla de Sant Martí, Esportiva

Ha rebut la Medalla de Sant Martí, Esportiva Jordi de la Riva Aguado, per la seva trajectòria com a jugador, monitor, entrenador i Mestre Català d’Escacs, en especial per la seva implicació en l’ensenyament dels escacs a infants i joves des de les escoles i les entitats. La seva candidatura a la Medalla la va promoure la Federació d’Entitats Clot – Camp de l’Arpa.

Medalla de Sant Martí, Iniciativa juvenil

La Medalla de Sant Martí, Iniciativa Juvenil l’ha obtingut el Casal de Joves del Clot i el Camp de l’Arpa, per la seva trajectòria dinamitzadora entre les persones joves del barri i la seva implicació en la vida associativa. La seva candidatura la va promoure  la Federació d’Entitats Clot – Camp de l’Arpa.

Medalla de Sant Martí, Món del Treball

El Celler Duran ha estat reconegut amb la Medalla de Sant Martí, Món del Treball, pels seus 75 anys de vida comercial al carrer Trinxant, i per ser un exemple de botiga de proximitat en què convergeix la tradició del vi de bóta i altres licors amb la venda de queviures. La seva candidatura a la Medalla la va promoure la Federació d’Entitats Clot – Camp de l’Arpa.

 Premi Sant Martí de promoció econòmica, social o cooperativa

El menjador solidari de la Cooperativa Gregal ha estat guardonat amb el Premi Sant Martí de promoció econòmica, social o cooperativa, per la seva labor de suport a les persones més vulnerables del barri del Besòs i el Maresme, i també de la resta del districte, i en especial per atendre les necessitats alimentàries bàsiques i altres serveis de base integradora i comunitària. La seva candidatura la va promoure la Federació d’Entitats Clot – Camp de l’Arpa.