El Consell d’Universitats de Barcelona demana recuperar la docència presencial

El Consell Assessor Municipal d’Universitats de Barcelona ha demanat aquest dimarts en un comunicat recuperar la docència presencial en l’educació superior “quan les condicions sanitàries ho permetin”.

L’organisme, que reuneix les universitats públiques i privades de la ciutat, representants polítics i socials, ha manifestat “preocupació per les dificultats i conseqüències que planteja la reducció de l’activitat presencial als campus” a causa de la pandèmia del coronavirus.

El Consell ha remarcat “els efectes negatius” que genera la docència virtual en la formació i socialització dels estudiants universitaris matriculats en programes presencials, tot i que han puntualitzat que entenen la necessitat de prioritzar els criteris sanitaris.

El Consell ha demanat a les autoritats sanitàries “que tinguin en compte els efectes que té la no presencialitat” i que es prioritzin, en un possible retorn a la normalitat, els estudiants de nou accés que encara no han pogut gaudir d’una experiència universitària normalitzada.

“És innegable la gran feina que les universitats han fet i fan per disposar d’aules segures i, alhora, el seu personal docent i administratiu per mantenir l’activitat educativa”, ha reconegut l’entitat.